Westfriesgasthuis kiest AX als ERP-pakket

Dit artikel delen:

Het Westfriesgasthuis uit Hoorn beweert het eerste ziekenhuis in Nederland te zijn dat een erp-oplossing gebaseerd op Microsoft Dynamics AX in gebruik heeft genomen. Het bedrijf Avanade, een joint venture van Accenture en Microsoft, heeft deze oplossing geïmplementeerd. Het ziekenhuis gebruikt de software als geïntegreerd systeem voor de processen inkoop, patiëntenlogistiek en financiën. Ook is er een koppeling met het ziekenhuisinformatiesysteem CS-EZIS.Net van Chipsoft.

Avanade heeft een op Microsoft Dynamics AX gebaseerde oplossing voor de zorg ontwikkeld. In Nederland is het Westfriesgasthuis, een algemeen ziekenhuis in Hoorn, de eerste zorginstelling die deze erp (enterprise resource planning)-software gebruikt.

De dienstverlener gaat in deze markt vooral de concurrentie aan met SAP, dat bedrijfssoftware voor de ondersteuning van administratieve processen aan veel ziekenhuizen levert. Het bedrijf meldt dat een aantal ziekenhuizen al zijdelings betrokken is geweest bij het project van het Westfriesgasthuis en heeft goede hoop dat hieruit nieuwe opdrachten voorkomen.

Handmatig

Volgens Avanade kunnen medewerkers door de inzet van de erp-oplossing handmatige stappen in de werkprocessen overslaan, wat de efficiëntie van het werk verhoogt. Vanuit één scherm hebben zij toegang tot alle functies, rapporten en queries die ze nodig hebben voor de uitoefening van hun werk. Dubbele invoer van gegevens is niet meer nodig, waardoor de kwaliteit van de data wordt verhoogd, aldus de dienstverlener.

De Avanade erp-software is bij het Westfriesgasthuis gekoppeld aan het ziekenhuisinformatiesysteem CS-EZIS.Net van Chipsoft, dat weer is verbonden met het persoonlijke zorgdossier Health Vault van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-14T11:40:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.