Deltek breidt in Benelux uit voor Europese groei

Amerikaanse koper van Maconomy heeft weinig naamsbekendheid

Dit artikel delen:

De Amerikaanse erp-leverancier Deltek gaat uitbreiden in Nederland. Ook opent dit bedrijf een vestiging in België. Het softwarebedrijf wil via de Benelux groeien in Europa. De op projectmanagement toegespitste leverancier zette in 2010 met de overname van de Deense branchegenoot Maconomy voet op Europese bodem. Voor het einde van 2012 opent het bedrijf nog vestigingen in Duitsland en Frankrijk, voorspelt Benelux-directeur Henk Jan Onstwedder: 'Het probleem is onze naamsbekendheid.'

De Nederlandse organisatie van Deltek, die kantoor houdt in Amstelveen, moet binnen een twee jaar verdubbelen van de huidige twintig man naar ongeveer veertig medewerkers, vertelt Benelux-directeur Onstwedder. Van de wereldwijde omzet van 350 miljoen euro in 2010 werd ongeveer 2 procent in de Benelux behaald. 'Dat percentage moet verdubbelen', aldus de Benelux-directeur.

In Nederland gaat de leverancier in de markt voor middelgrote bedrijven de concurrentie aan met partijen als All Solutions en Unit4. Volgens Onstwedder geven sterk groeiende projectorganisaties vaak aan dat oplossingen van leveranciers als Accountview, Afas en Exact niet meer toereikend zijn. Hij stelt dat de software van Deltek specifiek is toegespitst op projectmanagement en daardoor anders is opgebouwd dan de vaak vanuit de logistiek ontwikkelde pakketten van traditionele erp-leveranciers.

De leverancier opent een kantoor in het Belgische Diegem. Het bedrijf benoemt Jan Bultinck tot verkoopdirecteur voor België en Luxemburg. Bultinck werkte voorheen voor SAP en was business development manager bij Ordina.

Tauw

Deltek richt zich op softwareondersteuning van projectmanagement bij urenschrijvende organisaties als architecten- en ingenieursbureaus, reclame- en pr-bureaus, accountants, ict-dienstverleners en managementadviesbureaus. Nederlandse klanten zijn architectenbureau OMA van Rem Koolhaas en, recent, ingenieursbureau Tauw.

Het halverwege 2010 overgenomen Maconomy behaalde zelfstandig een jaaromzet tussen de 50 en 60 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-14T11:18:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.