Ordina verzorgt inkoopsysteem van het Rijk

Dit artikel delen:

Logius, de beheerorganisatie voor digitale overheidsdiensten, heeft dienstenbedrijf Ordina gekozen voor bouw, implementatie en beheer van een zogeheten e-purchasingsysteem. Daarmee kunnen bestellingen aan de Rijksoverheid automatisch worden afgehandeld, gefactureerd en samen met contractinformatie geregistreerd. Samen met het elektronische postkantoor Digipoort vormt het door Ordina te bouwen systeem onderdeel van de bestel- en facturatievoorziening DigiInkoop.

DigiInkoop is het systeem waarmee ministeries en aanverwante organisaties hun inkoopproces kunnen digitaliseren. Uiteindelijk is het doel om daarmee het hele proces efficiënter, makkelijker en professioneler te maken. Het project is een belangrijk onderdeel van het overheidplan om de dienstverlening aan bedrijven en burgers elektronisch te laten verlopen.

Het is de bedoeling dat Ordina het systeem uiterlijk in 2012 gefaseerd invoert. Voor de realisatie gebruikt de dienstverlener Oracle e-Business Suite. Dat is een pakket van software voor enterprise resource planning (erp), customer relationship management (crm) en supply chain management (scm).

Aanbesteding

De gehele opdracht heeft een looptijd van vier jaar. Logius gunt de opdracht aan Ordina na een Europese aanbesteding die medio december 2010 werd uitgeschreven. Het contract is ingegaan op 10 maart 2011. De beoogde datum voor realisatie en invoering is 1 september 2011, meldt de woordvoerder van Logius. 'Van daaruit loopt de opdracht vier jaar. Daarna bestaat de optie om het contract tweemaal met twee jaar te verlengen.'

Vier leveranciers schreven zich in voor deze aanbesteding: Logica, Sogeti, Capgemini en Ordina. De woordvoerder wil niet zeggen hoeveel geld met de opdracht is gemoeid.

DigiInkoop bestaat behalve uit het e-purchasingsysteem dat Ordina bouwt, uit Digipoort. Dat systeem, dat ervoor zorgt dat e-facturen van bedrijven bij de juiste overheidsinstelling terechtkomen, werd al eerder opgeleverd. Vanaf begin 2011 zijn alle 78 organisaties van de Rijksoverheid aangesloten op Digipoort. Telecomaanbieder Vodafone bood kort daarna als eerste leverancier zijn facturen digitaal aan.

Logius

Logius is de dienst digitale overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De organisatie heette tot januari 2010 GBO.Overheid en levert behalve DigiInkoop en Digipoort diensten op het gebied van toegang (DigiD en PKIoverheid), informatiebeveiliging (Govcert.NL en Waarschuwingsdienst.nl) en standaardisatie (Forum Standaardisatie).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Even kijken, in 2012 zou het ingevoerd moeten worden...dan schat ik dat in 2014 Logius naar de rechter stapt omdat het maar niet goed wil komen...

@ordino: dit is wel weer heel gemakkelijk! komt aub met overtuigende argumenten waarom jij denkt, vindt, dat dit gaat gebeuren? Heb je eerdere trajecten met Ordina meegemaakt dat dit het geval is?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-14T16:01:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.