Qurius hoopt op betere tijd na verloren jaar

Dit artikel delen:
Euro

Ict-dienstverlener Qurius boekt over 2010 een nettoverlies van 7,9 miljoen euro bij een omzet van bijna 98,5 miljoen. Het verlies is 11 procent kleiner dan een jaar eerder, terwijl het bedrijf 16 procent minder omzette. De onderneming put hoop uit een herstructurering waar het middenin zit. De maatregelen kosten bijna vier miljoen euro. Zo verschuift de aandacht van erp-software naar business intelligence en crm en zijn bedrijfsonderdelen afgestoten.

Er werden minder softwarelicenties, onderhoudscontracten en diensten verkocht. Dat blijkt uit de definitieve jaarcijfers die de dienstverlener heeft gepubliceerd. In februari 2011 werd al bekend dat de onderneming over 2010 rode cijfers schrijft en dat de herstructurering daaraan grotendeels debet is.

Plan

De herstructurering werd ingezet kort nadat Leen Zevenbergen in januari 2010 als algemeen directeur aantrad. Het plan loopt drie jaar en is tweeledig. Enerzijds moet het productportfolio eenvoudiger, door te kiezen voor Microsoft-technologie en minder eenzijdige aandacht voor erp-diensten (enterprise resource planning).

Anderszijds probeert de topman de financiële positie te verbeteren door bedrijfsonderdelen en aandelen te verkopen. Zo verkocht de onderneming halverwege 2010 zijn divisie ERP LN aan softwareconcern Infor voor vier miljoen euro. Ook kunnen managers zich in het bedrijf inkopen, wat ongeveer 1,4 miljoen euro opleverde. Begin februari 2011 werd bovendien bekend dat Qurius 2,5 miljoen euro ontvangt doordat de Franse Microsoft-dienstverlener Prodware een belang van 10 procent neemt.

Microsoft

De dienstverlener verwacht dat de markt in 2011 weer aantrekt. Het bedrijf gaat dit jaar personeel met kennis van crm, business intelligence en erp-pakket Microsoft Dynamics AX werven.

Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsinfrastructuren. Het bedrijf telde eind 2010 767 medewerkers, waarvan 342 in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. De dienstverlener heeft vestigingen in België, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-17T11:53:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.