Exact-CEO houdt het na een jaar voor gezien

Dit artikel delen:

Algemeen directeur Martijn Janmaat verlaat per 31 augustus 2011 softwarebedrijf Exact. Hij heeft op die datum een jaar de functie van ceo vervuld. Janmaat zette met het softwarebedrijf een strategische koerswijziging in, maar heeft besloten om zijn contract niet te verlengen. Het softwarebedrijf uit Delft gaat op zoek naar een nieuwe directeur. De Raad van Commissarissen wil voor 31 augustus een opvolger voor Janmaat benoemen.

Volgens Janmaat past een verlenging van zijn contract niet in zijn persoonlijke agenda. De vertrekkend ceo liet eerder al aan Computable doorschemeren dat hij twijfelde over zijn aanstelling als directeur. Toen Janmaat werd gevraagd voor de functie bij Exact, zat hij met zijn bedrijf BlueCielo middenin een internationale uitbreidingsfase. Het is op dit moment niet bekend of hij na zijn vertrek direct die werkzaamheden voortzet.

Janmaat was voor zijn benoeming tot ceo als commissaris aan Exact verbonden. Hij werd in augustus 2010 naar voren geschoven als algemeen directeur. Janmaat verving Rajesh Patel die het bedrijf om persoonlijke redenen verliet.

Op de schop

Eind 2010 presenteerde Janmaat een plan om de bedrijfssoftwareleverancier meer op eigen kracht te laten groeien. Daarvoor richt de leverancier de internationale organisatie anders in. De softwareleverancier moet minder productgestuurd en meer klantgericht worden en plannen voor de internationale uitbreiding van Exact Online gaan de ijskast in. Exact bevindt zich momenteel middenin de uitvoering van die plannen.

Minder winst en omzet in 2010

Het softwarebedrijf boekt over 2010 minder winst en omzet dan in het jaar ervoor. De omzet komt uit op 228,2 miljoen euro. Dat is 1,9 procent lager dan de 232,4 miljoen euro in 2009. Het nettoresultaat na belastingen komt in 2010 uit op 33,3 miljoen euro. Dat is 1,3 procent lager dan in 2009.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb hier al eerder op gereageerd met de woordspeling "Onder druk wordt alles vloeibaar" Persoonlijk wens alle medewerkers van Exact veel succes toe, en het zou wel mooi zijn om internationale groei ambities op termijn te realiseren. Cijfers liegen nooit, ik kom uit Brabant en zeg wel eens het kalf mag niet groter worden dan de koe, dan moet je ingrijpen, niet achteraf een koe in de kont kijken.

Opvolger staat al te wachten. Ex (act) CEO van Logica Benelux is daar juist vertrokken wegens.. EXACT een nieuwe uitdaging! Succes alvast!!

Ik hoop dat de opvolger het waar kan/gaat maken. Kansen genoeg volgens mij als het maar een keer gaat lukken om de plannen uit te voeren en niet een half jaar na opstart weer een andere kant op te zwaaien. Want dat gebeurde de afgelopen tien jaar te veel denk ik. Mooi bedrijf, mooie mensen, mooie producten. Dus kansen genoeg.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-22T09:46:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.