Simac beoogt overname van Phobos

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Simac Techniek is van plan om SAP-leverancier Phobos Groep uit Den Bosch over te nemen. Dat hebben de twee partijen bekendgemaakt. Met de beoogde overname wil het Veldhovense Simac zijn marktpositie op het gebied van ict-applicaties te versterken. Phobos bouwt, implementeert en beheert SAP-applicaties, met name in de zorgsector en in de industrie.

De zorgsector is een belangrijke doelmarkt voor Simac, schrijft het bedrijf op zijn website. Ook het via internet toegankelijke platform van Phobos is voor Simac interessant. Met software as a service (SaaS) stelt Phobos SAP-applicaties beschikbaar voor klanten uit meerdere branches. De SAP-dienstverlener uit Den Bosch verwacht in 2011 een omzet van 7,5 miljoen euro te bereiken.

Simac hoopt met de overname zijn divisie ICT-applicaties uit te breiden. Dat is het op een na grootste bedrijfsonderdeel van de onderneming. Deze tak ontwerpt en implementeert branchespecifieke toepassingen. De activiteiten waren in 2010 goed voor 32 miljoen euro omzet en een kleine 1,5 miljoen euro winst.

Overeenstemming

De twee bedrijven verwachten 'in de komende weken' tot een definitieve overeenstemming te komen over de overname. De overname wordt gefinancierd uit de liquide middelen bij Simac. Het is nog niet bekend hoeveel geld met de transactie is gemoeid. De prijs is deels afhankelijk van de winst van Phobos over 2011.

Simac heeft in 2010 bijna 4,5 miljoen euro nettowinst geboekt. Dat is 75 procent meer dan in 2009. Ook de omzet groeide het afgelopen boekjaar, zij het minder spectaculair. In 2010 zette het dienstenbedrijf bijna 138 miljoen euro om, zo'n 4,2 procent meer dan in het jaar ervoor. De omzet is echter nog niet terug op het niveau van 2008.

Bij Phobos Groep werken ongeveer zestig mensen. Simac telde eind 2010 794 voltijdsarbeidsplaatsen (fte's).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Frans, en alle medewerkers, van harte gefeliciteerd!

Hiermee krijgt Phobos de boost die het nodig heeft, en Simac goede (zorg) expertise in huis!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-22T10:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.