Unit4 bundelt HR-activiteiten in één divisie

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 bundelt zijn hr-activiteiten (human resources) in een nieuwe werkmaatschappij. Sinds 1 april 2011 zijn de activiteiten voor salarisverwerking en de administratie van personeelszaken ondergebracht in een divisie met de naam Unit4 HR Solutions. Het gaat om de samenvoeging van de activiteiten van de in 2010 overgenomen leverancier Consist en UNIT4 Oost Nederland (Personeel & Salaris). De werkmaatschappij omvat ongeveer honderdtwintig medewerkers die verdeeld zijn over vestigingen in Nieuwegein, Hengelo en Rotterdam.

Het softwarehuis uit Sliedrecht levert Unit4 Personeel & Salaris. Door de overname van Consist in 2010 kwamen daar oplossingen bij op het gebied van personeelsmanagement, salarisverwerking en e-HRM.

Volgens het softwarebedrijf ontvangen ruim drie miljoen Nederlanders hun salaris met behulp van Unit4-software. Het bedrijf wil dat aantal op termijn laten groeien naar vier miljoen verloningen per maand die plaatsvinden met hulp van de software van het bedrijf.

Meer dienstverlening

Nu richt het bedrijf zich vooral op de levering van applicaties waarmee klanten hun personeelszaken administreren en salarissen berekenen. Benelux-directeur en lid van het managementteam van Unit4 Jos Andeweg zegt dat de leverancier om de groeidoelstellingen te bereiken zich meer gaat richten op dienstverlening. Het bedrijf gaat meer ondersteunende diensten bieden zoals het doorvoeren van mutaties, het uitdraaien van salarisstroken en advisering over personeelszaken. Daarmee gaat het de concurrentie aan met een partij als Raet.

Andeweg: 'We richten ons op bedrijven uit uiteenlopende branches, van zakelijke dienstverlening tot detailhandel en van de zorgsector tot het onderwijs. We verwachten op dit moment veel groei in het onderwijssegment.

Grolsch

Andere belangrijke branches voor de hr-activiteiten van Uni4 zijn de zorg en accountancy-bureaus. Grote klanten zijn onder andere chemieconcern Akzo Nobel en bierbrouwer Grolsch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-04T14:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.