Qurius klimt uit rode rode cijfers in Q1 2011

Microsoft-dienstverlener Qurius heeft het eerste kwartaal van 2011 afgesloten met een bescheiden winst. Het bedrijf boekte onder de streep een nettowinst van 177.000 euro waar het in 2010 nog een verlies van 1,9 miljoen euro noteerde. Volgens directeur Leen Zevenbergen werpen de inspanningen om het bedrijf weer winstgevend te maken zijn vruchten af. Zevenbergen, die in begin 2010 tot directeur is benoemd, wil dat Qurius over heel 2011 winst maakt.

De omzet van de dienstverlener uit Zaltbommel daalde in het eerste kwartaal van 2011 met 9 procent tot 24,9 miljoen euro. Dat komt onder meer door het afstoten van bedrijfsonderdelen en activiteiten. Het dienstenbedrijf verkocht bijvoorbeeld halverwege 2010 zijn divisie ERP LN voor vier miljoen euro aan softwareconcern Infor.Het bedrijf benoemde in Duitsland nieuwe managers en besloot om de manager van Qurius Nederland, die door gezondheidsproblemen aftrad, niet te vervangen.

Het dienstenbedrijf verwacht in 2011 synergie-effecten te verwachten van de begin 2011 aangekondigde samenwerking met het Franse Prodware. Dat bedrijf nam een aandeel van ongeveer 10 procent in het dienstenbedrijf.  De bedrijven maken voor september bekend of ze hun samenwerking nog verder door willen zetten. Er wordt gespeculeerd over een mogelijke overname door de Fransen.

Qurius startte eind maart 2011 een wervingscampagne voor ict'ers. Het bedrijf zoekt dertig tot vijftig instromers met kennis van crm-software, business intelligence of erp-pakket Microsoft Dynamics AX.

Bijna 7 miljoen verlies

Qurius leed over heel 2010 een verlies van bijna 7 miljoen euro. Onder leiding van Leen Zevenbergen richt de dienstverlener zich primair op software van Microsoft. Er verdwijnen managementfuncties en producten en diensten worden ondergebracht in twee aparte divisies. Dat vertelde de directeur in een interview met Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-28T11:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.