Dassault koopt Enginuity voor uitbreiding PLM

Dit artikel delen:
Handen schudden

De Franse bedrijfssofwareleverancier Dassault Systèmes neemt de Amerikaanse leverancier Enginuity PLM over. Door die overname voegt de koper specifieke bedrijfssoftware voor product lifecycle management (plm) voor de afzet van cosmetica, farmaceutica, consumentenproducten en chemie toe aan het aanbod. Dassault levert de plm-suite Enovia V6. Daar worden de producten van Enginuity aan toegevoegd.

Door de inzet van de software moet de marktintroductie van producten versneld worden en wordt de levenscyclus van een product van ontwerp tot recycling gevolgd.

Met de software van de ingelijfde leverancier wordt realtime alle informatie beheerd over de ontwikkeling en levenscyclus van producten. De programmatuur wordt onder andere gebruikt om productinformatie en intellectueel eigendom te beheren. Die informatie is in een centraal systeem opgeslagen. Dat bespaart ook tijd bij controle op wet- en regelgeving.

Dassault Systèmes is, gekeken naar de omzet, de derde grootste Europese bedrijfssoftwareleverancier na het Duitse SAP en het Britse Sage.

AkzoNobel

De software van Enginuity wordt gebruikt door fabrikanten van cosmetica, consumentenproducten, medicijnen die zonder recept te verkrijgen zijn, speciale chemische en farmaceutische producten. Onder andere chemieconcern  AkzoNobel, accu- en batterij-leverancier Energizer en levensmiddelenleverancier Procter & Gamble (P&G) zijn klant van Enginuity.

Plm-software

Product levenscyclus management-software ondersteunt het gehele productieproces: van idee tot aan recycling. De basis ervan ligt in de ingenieurshoek, waar gewerkt wordt met ontwerptechnische software (cad: computer aided design; cae: computer aided enigineering en cam: computer aided manufacturing). De laatste jaren leveren plm-bedrijven ook toepassingen voor het beheren en gezamenlijk uitwisselen van productiegegevens voor bijvoorbeeld fabricageplanning, onderhoud, recycling en verkoop en distributie (product datamanagement).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-03T14:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.