IBM doet inkoop voor FrieslandCampina

Dit artikel delen:
IBM

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina besteedt de wereldwijde inkoop van non-food producten en diensten uit aan IBM. Het gaat om de inkoop van ict-, marketing- en facilitaire diensten in Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar. FrieslandCampina is het op drie na grootste zuivelbedrijf ter wereld.

De uitbesteding hangt samen met de efficiencyslag die de zuivelcoöperatie wil maken na de integratie van de afzonderlijke coöperaties Friesland Foods en Campina in 2008. De afgelopen zes maanden heeft de coöperatie met IBM Global Proces Services gewerkt aan de  standaardisatie van de bedrijfsprocessen op basis van SAP.

De uitbesteding van de inkoop aan IBM moet een verdere kostenreductie mogelijk maken. IBM zal de bedrijfsprocessen van de inkoop standaardiseren met behulp van de inkoopsoftware van Ariba. IBM beheert inmiddels inkoopbudgetten voor klanten ter waarde van jaarlijks vijftig miljard dolllar.

FrieslandCampina

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina is actief in 25 landen en haar zuivelproducten worden afgezet in meer dan honderd landen. Het bedrijf telt 19.500 medewerkers en verwerkt melk van boeren in Nederland, België en Duitsland. Het maakt zuiveldranken, baby- en peutervoeding, kaas, boter, room, toetjes en zogeheten functionele voedingsmiddelen, zoals ingrediënten die de spijsvertering verbeteren.

Begin 2011 maakt de coöperatie bekend het rekencentrumbeheer onder te brengen bij T-Systems. IBM viste toen achter het net. In oktober 2010 kreeg IBM wel een contract ter waarde van zes miljoen euro voor de standaardisatie van de bedrijfsprocessen. Het werkplekbeheer en de eerstelijnshelpdesk werd in 2010 uitbesteedt aan Fujitsu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-05T10:41:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.