Wolters Kluwer neemt Belgisch Toppower over

Dit artikel delen:

Wolters Kluwer heeft Toppower, een Belgische leverancier van bedrijfssoftware voor accountants, de brandstoffenhandel, tankstations, autodealers, reisagentschappen en touroperatoren, overgenomen. Bij het bedrijf uit Poperinge werken ruim dertig mensen. De overname valt onder de Kluwer-tak in België. Met de acquisitie versterkt Wolters Kluwer zijn positie op het gebied van boekhoudsoftware in Europa.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Toppower is in 1984 opgericht onder de naam ICS Computers en heeft kantoren in Poperinge, Deinze en Leuven. Het bedrijf biedt onder de naam topAccount softwareoplossingen aan die zijn gebaseerd op Microsoft Dynamics Navision. Er zijn zo'n 4500 klanten.

In België telt Wolters Kluwer onder de naam Kluwer ongeveer zevenhonderd werknemers. Het concern onderging de voorbije decennia een transformatie van een klassieke uitgever naar een leverancier van informatiediensten en softwareoplossingen. In Europa biedt Wolters Kluwer administratieve software en accounting software aan in Duitsland, België, Spanje, Italië, Portugal en Scandinavië en kruist er de degens met partijen als Unit4, Exact en Sage.

In Spanje en Italië levert Wolters Kluwer ook nog salarisverwerkingssoftware. In Nederland levert het bedrijf via Innolan, een overname uit 2008, werkprocesgerelateerde software aan Nederlandse accountants- en belastingadvieskantoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-12T11:43:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.