Simac rondt overname Phobos af

Dit artikel delen:
Handen schudden

Ict-dienstverlener Simac Techniek uit Veldhoven lijft definitief SAP-leverancier Phobos Groep uit Den Bosch in. Simac heeft alle aandelen van Phobos in handen. In maart 2011 bereikten de bedrijven een principeakkoord over de overname. De koper meldt nu dat de overname volledig is afgerond. Simac hoopt door de inlijving zijn marktpositie op het gebied van SAP-applicaties te versterken. Phobos bouwt, implementeert en beheert SAP-applicaties voor met name de zorgsector en de industrie.

De zorgsector is een belangrijke markt voor Simac. Het via internet toegankelijke platform van Phobos is voor Simac interessant. Met software as a service (SaaS) stelt Phobos SAP-applicaties beschikbaar voor klanten uit meerdere branches.

Simac breidt met de overname zijn divisie ict-applicaties uit. Dat is het op een na grootste bedrijfsonderdeel van de onderneming. Deze tak ontwerpt en implementeert branchespecifieke toepassingen. De activiteiten waren in 2010 goed voor 32 miljoen euro omzet en een kleine 1,5 miljoen euro winst. Phobos verwacht voor 2011 een omzet te boeken van 7,5 miljoen euro.

Overeenstemming

De bedrijven zeiden in maart 2011 enkele weken nodig te hebben om tot een definitieve overeenkomst te komen. Dat duurde iets langer dan werd voorspeld. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Simac heeft in 2010 bijna 4,5 miljoen euro nettowinst geboekt. Dat is 75 procent meer dan in 2009. Ook de omzet groeide het afgelopen boekjaar, zij het minder spectaculair. In 2010 zette het dienstenbedrijf bijna 138 miljoen euro om, zo'n 4,2 procent meer dan in het jaar ervoor. De omzet is echter nog niet terug op het niveau van 2008. Bij Phobos Groep werken ongeveer zestig mensen. Simac telde eind 2010 794 voltijdsarbeidsplaatsen (fte's).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-12T15:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.