TCS vervangt legacy bij ABN Amro

Dit artikel delen:

Tata Consultancy Services (TCS) levert het pakket TCS Bancs-software aan ABN Amro Clearing. Het gaat om het bedrijfsonderdeel dat de afhandeling van het effectenverkeer regelt en is volgens de bank een van de grootste wereldwijde spelers op dat gebied. De bancaire software van TCS vervangt een cluster van mainframe-applicaties die grotendeels in COBOL en DB2 zijn gebouwd.

Beide partijen willen niet aangegeven hoe groot de contractwaarde is. ABN Amro verlengde in september 2010 met TCS de contracten voor applicatiebeheer en applicatieontwikkeling. De bank wil ook niet zeggen of de levering van het Bancs-pakket onder deze verlenging valt. Het ABN Amro Clearing-bedrijfsonderdeel behoort in ieder geval tot de grootste effectenafhandelaars ter wereld. ABN Amro is een nationale bank maar is nog wel in een paar internationale niches actief, zoals clearing.

Bij dit onderdeel vervangt ABN Amro in het kader van een moderniseringsprogramma zijn 'legacy custody systeem' dat in de jaren negentig is geïmplementeerd. Dit is een cluster van mainframeapplicaties, grotendeels in COBOL/DB2 gebouwd. Het programma loopt in 2011 en 2012 waarbij het pakket TCS Bancs de legacy-applicaties zal vervangen. Bancs integreert alle handelingen rond de afhandeling van het effectenverkeer, die nu nog door aparte systemen worden ondersteund. Hierdoor verwacht de bank op de beheerkosten te kunnen besparen en op technologisch en functioneel vlak meer mogelijkheden te hebben. Door de integratie zijn bedrijfsprocessen eenvoudiger te ondersteunen en te koppelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-18T14:09:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.