Woonbedrijf Eindhoven kiest voor SAP

Aepex vervangt huidig systeem NCCW

Dit artikel delen:

Na een lange selectieperiode met vier gegadigden heeft Woonbedrijf uit Eindhoven voor SAP gekozen als nieuw bedrijfsinformatiesysteem. Partner Aepex uit Gorinchem mag zijn op SAP-gebaseerde woningcorporatieproduct Aetrium gaan implementeren. Deze oplossing zal de huidige BIS-oplossing van NCCW vervangen. Woonbedrijf is een fusiecorporatie en behoort met 31.000 wooneenheden tot de top van de corporatiesector.

Het Eindhovense Woonbedrijf (450 medewerkers), een samengaan van de corporaties SWS en Hhvl, heeft zijn keuze op Aepex laten vallen na een succesvol afgerond proefproject. Voor Aepex is de order een belangrijke opsteker. De SAP-partner haalde een paar jaar terug zijn eerste klant binnen, de Arnhemse woningcorporatie Vivare. Ook leverde het een aanvulling op een SAP-implementatie bij het Nijmeegse Talis. Maar nieuwe SAP-activiteiten leken stil te vallen, tot deze nieuwe, forse opdracht.

Volgens Marc Eggermont, algemeen directeur van Woonbedrijf, is een voordeel van de Aetrium-oplossing het werken met templates voor de belangrijkste werkprocessen. 'Daarmee voorkomen we duur en minder flexibel maatwerk.'

Oprukken

SAP als bedrijfsinformatiesysteem rukt langzaamaan op bij de grote woningcorporaties in Nederland. Naast Ymere (met Ctac), de grootste corporatie in Nederland, draaien er SAP-producten bij Haag Wonen (Ctac), Talis (MyBrand/Aepex) en Vivare (Aepex). NCCW levert met het verlies van Woonbedrijf uit Eindhoven als klant op termijn marktaandeel in. Behalve dit selectietraject loopt er nog een grote aanbesteding bij woningcorporatie Eigen Haard uit Amsterdam. Die zoekt voor het huidige bedrijfsinformatiesysteem van Centric een opvolger. Voor een SAP-oplossing liggen ook hier in ieder geval kansen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het artikel is niet helemaal correct; TALIS heeft het hele SAP-beheer bij MyBrand/Aepex weggehaald en naar CTAC over geplaatst.

Tav de reactie van Hans Blok, Het beheer en eigendom van de corportiespecifieke bouwstenen bij Talis is nog wel degelijk belegd bij AEPEX en zijn ook in eigendom bij AEPEX. Dat de overige beheerzaken van mybrand overgegaan zijn naar ctac is wel correct.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-06T11:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.