Utrecht kiest standaardsoftware belastingen

Dit artikel delen:

De gemeente Utrecht heeft de combinatie Civision Belastingen en Onguard in gebruik genomen. Daarmee beweert de Domstad de eerste van de vier grote steden te zijn die het heffen en innen van belastingen met behulp van een standaardoplossing kan uitvoeren. Civision Belastingen is een toepassing voor het heffen en invorderen van gemeentelijke en waterschapsbelastingen. Leverancier is PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). Onguard van de gelijknamige firma is software voor dwanginvordering.

De Civision-toepassing is in gebruik bij honderdvijftig Nederlandse gemeenten en belastingsamenwerkingsverbanden. De gezamenlijke oplossing Civision/Onguard stelt gebruikers in staat om massaprocessen op het gebied van invordering en dwanginvordering efficiënt uit te voeren, aldus de gemeente.

De vierde stad van Nederland werkte voorheen met een binnen de eigen gemeentelijke organisatie ontwikkeld softwarepakket. Die software voldeed echter niet meer, waarna de gemeente een Europese aanbesteding uitschreef voor een nieuw pakket voor de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen. 

Hondenbelasting

Volgens Louke Vissers, directeur Burgerzaken en Gemeentebelastingen bij de gemeente Utrecht, zijn de belangrijkste voordelen van de nieuwe software de automatische incassomogelijkheid voor burgers, de mogelijkheid om de hondenbelasting als aanslagbelasting te heffen en de mogelijkheid om de woonlastenaanslag toe te voegen. 'Verder kunnen we dankzij de combinatie met Onguard het complete invorderingstraject effectiever sturen. In de praktijk blijkt Civision Belastingen het basisproces van het aanmaken van aanslagen en beschikkingen kwalitatief goed af te ronden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-07T14:09:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.