Wolters Kluwer lijft Twinfield in

Overname betekent doorbraak op boekhoudsoftwaremarkt Nederland

Dit artikel delen:

Informatieconcern Wolters Kluwer heeft Twinfield overgenomen, een leverancier van online boekhoudsoftware voor financiële professionals in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Met deze acquisitie weet Wolters Kluwer zich eindelijk een sterke positie te verwerven op de Nederlandse markt van boekhoudsoftware. Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn is tot nu toe met zijn softwareactiviteiten vooral actief geweest in andere Europese landen en had op de thuismarkt een bescheiden marktaandeel.

Twinfield levert online, op SaaS (Software as a Service) gebaseerde boekhoudoplossingen. Het bedrijf zegt dat ruim tachtigduizend administraties online met zijn software worden ondersteund. Twinfield gaat deel uitmaken van de Europese activiteiten van Wolters Kluwer Tax & Accounting, de divisie die wereldwijd fiscale, boekhoud- en auditdiensten levert. Door zich aan te sluiten bij deze divisie verwacht Twinfield zijn online pakket internationaal aan een bredere groep klanten te kunnen slijten. Het bedrijf kondigde eind vorig jaar aan dat het vanuit zijn vestiging in Denemarken wilde uitbreiden in Noord-Europa.

In Europa biedt Wolters Kluwer administratieve software en accounting software aan in Duitsland, België, Spanje, Italië, Portugal en Scandinavië en kruist er de degens met partijen als Unit4, Exact en Sage. Met de acquisitie van Twinfield versterkt het concern zich in Scandinavië en verovert het marktpositie in Nederland en Groot-Brittannië. In Spanje en Italië levert Wolters Kluwer ook nog salarisverwerkingssoftware.

Webdienst

De acquisitie versterkt de strategie van de divisie Wolters Kluwer Tax & Accounting om in Europa het aanbod te vergroten van softwareoplossingen voor accountants en het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast komt de overname tegemoet aan de groeiende vraag naar SaaS-applicaties, aldus het informatieconcern. Bovendien heeft Wolters Kluwer in Nederland nu ook een positie verworven op de boekhoudsoftwaremarkt. In het thuisland was het concern op de softwaremarkt alleen actief via Innolan, een overname uit 2008, dat werkprocesgerelateerde software aan Nederlandse accountants- en belastingadvieskantoren levert. Wel levert Wolters Kluwer al decennialang vakgerelateerde informatie aan accountants en het mkb.

De overnamesom is niet bekendgemaakt. Het in het jaar 2000 opgerichte Twinfield was een van de eerste boekhoudsoftwareleveranciers in Nederland die zich volledig toelegde op boekhoudsoftware als webdienst. Het bedrijf heeft ongeveer vijfentwintig mensen in dienst. Naast het hoofdkantoor in Hoevelaken heeft het bedrijf een vestiging in Engeland en een ontwikkelafdeling in Kiev.

Ontpoppen

Het beursgenoteerde Wolters Kluwer zette in 2010 een omzet neer van 3,55 miljard euro, stelt wereldwijd ongeveer 19.000 mensen tewerk. De vroegere uitgeverij ontpopt zich steeds meer als softwareconcern. Afgelopen mei nam Wolters Kluwer al Toppower over, een Belgische leverancier van bedrijfssoftware voor accountants, de brandstoffenhandel, tankstations, autodealers, reisagentschappen en touroperatoren. In april kocht het uitgeef- en softwarehuis Lexi-Comp, een Amerikaanse leverancier van medicijninformatiesoftware aan apothekers en internisten in ziekenhuizen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed nieuws! We hebben goede ervaring met Twinfield.
Het wordt door ons gebruikt om onze op SaaS gebaseerde Logistieke software te voorzien van een geïntegreerde financiële administratie.

Nu Twinfield is overgenomen wordt het wellicht wat beter bekend, want onze ervaring is dat men dergelijke software nog vaak zoekt bij de oude systeemhuizen en vergeet dat al de lokale software installaties op eigen servers nu echt verleden tijd is.

Rick
IT24-7

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-14T14:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.