Unidrive verruilt Bestmate voor Tradeworld

Dit artikel delen:
Werkplek

Technisch handelsbedrijf Unidrive gaat zijn huidige erp-systeem Bestmate vervangen door Centric Tradeworld op basis van Microsoft Dynamics AX. Unidrive heeft Centrix gevraagd dit in orde te maken voor 1 januari 2012. Centric Tradeworld is een specifiek op handelsmaatschappijen gerichte aanvulling voor erp-software Microsoft Dynamics AX.

Unidrive verwacht hiermee de productiviteit van de medewerkers te verhogen. Het bedrijf, dat handelt in elektromechanische aandrijftechniek en vermogenselectronica, zal met Centric Tradeworld samengestelde artikelen, actuele voorraadpositie, rapportagemogelijkheden en reserveringen van producten kunnen registreren.

Sinds 1999 gebruikte Unidrive Bestmate, wat een erp-systeem van Centric is. Centric Tradeworld is volgens Unidrive meer geschikt voor de toekomst, omdat het de nieuwe implementatiemethode van de ict-dienstverlener bevat. Er is voor groothandels een standaardmodel ontwikkeld dat sneller geïmplementeerd kan worden, aldus Centric. De methode is overigens niet helemaal door Centric ontwikkeld, want in de basis is het de Sure Step-methodiek van Microsoft.

Sure Step

Microsoft ontwikkelde Sure Step om snel duidelijk te maken 'wie wat doet' en in welke volgorde, maar ook waar de verantwoordelijkheden van betrokken partijen en werknemers liggen. Er zijn zes fases die tijdens een project moeten worden doorlopen. Geheel van het initiatief tot de optimalisatie en zelfs de upgrade naar de volgende versie. De fases zijn: diagnose stellen, analyseren, ontwerpen, ontwikkelen, voorbereidingen treffen (installeren en testen) en uiteindelijk de uitvoering.

Bij die laatste fase draait de software bij de klant. Eventueel worden daar soms nog twee fases aan toegevoegd: optimalisatie en de upgrade naar de volgende versie van de software. Microsoft biedt bedrijven sjablonen en andere hulpmiddelen om implementatie zo duidelijk mogelijk te maken. Centrix heeft die kennis gebruikt om zelf een model te ontwikkelen voor hun klanten, zoals Unidrive.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-21T16:26:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.