Hitt krijgt havenorders in Spanje en Vietnam

Dit artikel delen:

Leverancier van navigatiesystemen voor luchtverkeer en de scheepvaart Hitt heeft voor 2,2 miljoen euro aan nieuwe contracten binnengehaald. Het bedrijf uit Apeldoorn levert een systeem voor de begeleiding van scheepverkeer aan de haven van het Vietnamese Ho Chi Minhstad. Met de Spaanse havenstad Barcelona is een contract gesloten voor de levering en een informatiesysteem voor havenbeheer. De systemen worden begin 2012 opgeleverd.

Hitt werkt bij de levering en invoering van het vessel traffic management information system (vtmis) in de haven van Ho Chi Minhstad samen met een lokale partner. Begin 2012 moet het systeem worden opgeleverd. Ho Chi Minhstad is de grootste stad van Vietnam en een belangrijke motor voor de economie van het land. Hitt sloot in 2009 een overeenkomst met drie Chinese havensteden.

De invoering van een port management information system in de Spaanse stad Barcelona wordt uitgevoerd door het Canadese dochterbedrijf Klein Systems. Het systeem dat moet helpen bij een efficiënt beheer van de havenactiviteiten wordt gekoppeld aan andere ict-systemen, zoals het begeleidingssysteem voor het scheepvaartverkeer (vtmis), douanesystemen en weersinformatie. Zo kan de afhandeling van schepen worden versneld.

Rijkswaterstaat

Het bedrijf uit Apeldoorn haalde in 2010 een grote opdracht binnen bij Rijkswaterstaat. Die opdracht, met een waarde van zeventien miljoen euro, is één van de grotere overeenkomsten uit de bedrijfsgeschiedenis van Hitt.

In 2010 boekte het bedrijf 2,4 miljoen euro winst bij een omzet van ruim 36 miljoen euro. Eind 2010 werkte er 163 mensen voor het bedrijf. In 2009 moest Hitt nog reorganiseren na tegenvallende resultaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-09T14:24:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.