Durfkapitalist CVC neemt Raet over

Salarisverwerker Raet uit Amersfoort wordt overgenomen door CVC Capital Partners. Deze durfkapitalist neemt de aandelen over van twee andere investeringsmaatschappijen: Taros Capital en Advent International, een onderdeel van Alpinvest. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Onder de hoede van CVC wil Raet opnieuw overnames plegen. Ook wordt een internationale expansie overwogen.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De huidige investeerders namen Raet in 2003 over van Getronics. De nieuwe overname van Raet door CVC wordt voorgelegd aan de desbetreffende mededingingsautoriteiten. Naar verwachting vindt de definitieve afronding van de transactie in het vierde kwartaal van 2011 plaats.

Raet-bestuursvoorzitter Cees van den Heijkant laat in een persverklaring weten dat CVC investeert in de groeiplannen van het bedrijf. 'Hierbij staat autonome groei voorop, maar wij kijken ook naar mogelijke overnames die ofwel onze huidige positie in bestaande markten versterken of een uitbreiding in aangrenzende segmenten betekenen. Ook overwegen wij een internationale strategie.'

Uitbreiding

Raet (900 medewerkers) behaalde over de afgelopen twaalf maanden tot juni 2011 een omzet van 132 miljoen euro. Het bedrijf zegt ruim 12.500 klanten te bedienen met zijn systemen voor personeelszaken. Raet biedt functionaliteit aan voor taken als verzuimbeheer, werving en selectie en opleidingen en trainingen. Daarnaast claimt de onderneming de grootste salarisverwerker van Nederland te zijn. Ook is Raet actief in de markt van pensioenfondsen en verzekeraars, waarbij het uitbetalingen van gepensioneerde medewerkers berekent.

Raet is van oudsher een salarisverwerker. Daar zijn de afgelopen jaren allerlei diensten en producten op het gebied van personeelszaken bijgekomen, onder meer door overnames. Het bedrijf levert zijn software ook op basis van 'software as a service' aan waarbij diensten via een webbrowser zijn te benaderen. Ook introduceerde het bedrijf begin 2011 Raet Online Mobile, waarbij medewerkers via apps voor mobiele telefoons en tablets hun personeelsinformatie kunnen raadplegen en veranderingen kunnen doorvoeren.

Potentie

Volgens Hugo van Berckel, partner CVC Nederland, is Raet een aantrekkelijke investering omdat er veel potentie in zit voor verder groei, zowel nationaal als internationaal. De groei zit 'm met name in de behoefte van de markt om processen op het vlak van personeelszaken meer te digitaliseren en te verbeteren. Volgens CVC is de technologie die Raet aanbiedt van hoog niveau, niet alleen naar Nederlandse maatstaven, maar zeker ook internationaal. De investeerder voorziet daarnaast een groei in de 'business process outsourcing'(bpo)-activiteiten waarbij Raet de volledige personeelsadministratie overneemt van organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-25T11:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.