CIO Ctac stapt uit directie

Van Groenendael gaat op zoek naar nieuwe klanten

Dit artikel delen:

De chief information officer (cio) van Ctac Harry van Groenendael stapt uit de directie en legt zijn functie neer. Het dienstenbedrijf meldt dat in goed overleg is besloten dat Groenendaal een nieuwe rol krijgt binnen het bedrijf. Hij gaat zich richten op de werving van klanten, uitbreiding van het product- en dienstenaanbod (business development) en internationale projecten. Algemeen directeur Henny Hilgerdenaar neemt de cio-taken over. Het bedrijf gaat niet op zoek naar een nieuwe ict-directeur.

De directie (raad van bestuur) bestaat nu uit algemeen directeur Henny Hilgerdenaar en financieel directeur Jan-Willem Wienbelt. Hilgerdenaar: 'Harry Groenendael is een ondernemend type dat nieuwe kansen en mogelijkheden ziet.'

Groenendael neemt plaats in het business development platform (bdp). Die groep dient als adviesorgaan voor nieuwe activiteiten en bestaat naast Groenendael uit  Hilgerdenaar en Ctac- oprichter Hugo Cooymans.

Het orgaan richt zich op de toekomstige strategie van het bedrijf. Er wordt bijvoorbeeld geprobeerd om grote projecten binnen te halen. Hilgerdenaar zegt dat er gesprekken lopen met partijen, maar wil uit concurrentieoverweging geen namen noemen. Ctac aast op projecten zoals de invoering van SAP-software bij het logistieke bedrijf voor teelers en tuinders The Greenery.

Ontslagen en tegenvallers

Het dienstenbedrijf kampt met tegenvallende omstandigheden op de erp-markt en gaat op zoek naar nieuwe afzetgebieden. Het bedrijf kijkt bijvoorbeeld naar de zorgsector.

Ctac draaide over het eerste kwartaal van 2011 tegenvallende resultaten. Het bedrijf probeerde zo lang mogelijk specialisten in huis te houden, maar besloot in juli om het het aantal bankzitters (vaste medewerkers die niet direct inzetbaar zijn) terug te brengen. Het bedrijf presenteert 31 augustus 2011 de financiële resultaten over het eerste halfjaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-26T10:34:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.