Nieuw partnernetwerk Microsoft krijgt vorm

Dit artikel delen:

Microsoft heeft de regels van het partnernetwerk aangescherpt. Niet de partnerstatus maar de technische specialisatie en branchekennis van de partner staan centraal. In november 2010 veranderde de leverancier de opzet van het netwerk. Partners die hun samenwerkingsverband verlengen, moeten aan nieuwe regels voldoen. Door de nieuwe regels verandert het partnerlanschap. Partners specialiseren en kijken vaker naar een samenwerking.

Het Microsoft Partner Programma (MPP) is eind 2010 omgedoopt in het Microsoft Partner Network (MPN). Belangrijkste wijzigingen: de termen Registered Partner, Certified Partner en Gold Certified Partner verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen de termen Silver Competency en Gold Competency. Partners moeten uit een lijst van 31 competenties aanvinken op welke technische gebieden ze specialistische kennis  en ervaring hebben en die punten worden getoetst.

Duidelijkheid verschaffen

Met die nieuwe opzet hoopt Microsoft het voor klanten duidelijker te maken waar de 8500 partners in Nederland in gespecialiseerd zijn. Tot de overstap naar de nieuwe opzet was bij de certificering niet na te gaan in welke competenties een partner gespecialiseerd was. Toevoegingen als Business Intelligence, CRM of Web Development moeten duidelijkheid verschaffen.

Om een zilveren competentiestatus te behalen, moet een partner minimaal twee personen in dienst of aan zich gelieerd hebben die zijn gecertificeerd voor de betreffende competentie. Daarnaast moeten drie refentiecases aangeleverd worden die betrekking hebben op de competentie. Zo wil Microsoft borgen dat er naast de technische kennis ook voldoende praktijkervaring aanwezig is.

Competenties

Om een gouden competentiestatus te behalen moet een bedrijf minstens vier personen in dienst of aan zich gelieerd hebben die gecertificeerd zijn voor de betreffende competentie. Daarnaast moet men vijf praktijkvoorbeelden aanleveren die betrekking hebben op de competentie. De medewerkers moeten op de laatste versie van de software zijn gecertificeerd.

Een leverancier met de gouden competentiestatus komt in aanmerking voor bijvoorbeeld extra licenties voor eigen gebruik. Ook wordt er een beloningstructuur gehanteerd. Een partner krijgt bij een bepaalde hoeveelheid implementaties bijvoorbeeld een percentage van de licentieomzet uitgekeerd. Ook de technische ondersteuning van Microsoft hangt samen met de partnerstatus.

'Hogere eisen'

Partner strategy & programs lead van Microsoft Nederland Bas Agbeko: 'In het algemeen kan je zeggen dat we de eisen van de partnerstatus hebben verhoogd.' Hij vertelt dat de nieuwe opzet van het partnerprogramma ook meer duidelijkheid biedt voor leveranciers. 'Ze vinden eenvoudiger partners met dezelfde technische of branchespecialisatie en kijken vaker naar samenwerking.'

Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld Ict-dienstverlener CTB uit Ede dat zijn Microsoft Dynamics NAV-activiteiten per 1 oktober 2011 verkoopt aan partner 4PS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De nieuwe, zwaardere, eisen aan partners is een goede zet. Wij bij Wortell hebben zwaar ingezet op de partner status en zijn dan ook blij daarmee daadwerkelijk onderscheid te kunnen tonen ten opzichte van andere Microsoft partners.

Microsoft haar relatie met partners zoals Xiptra verder versterkt met het MPP. De certificering is een erkenning van de ervaring van onze medewerkers en onze branchespecialisatie met het implementeren van Microsoft Dynamics NAV voor bijvoorbeeld de transport branche.
Eindelijk is er sprake van ’n verdere verduidelijking van het partnerkanaal. Door de nieuwe criteria en eisen vanuit Microsoft aan haar partners, wordt al snel duidelijk wat de meerwaarde van iedere partner is en kunt u erop vertrouwen dat het betrouwbare en stabiele organisaties betreft.

Als Microsoft Silver Certified Partner hebben we toegang tot een veelzijdige set van voordelen. Deze stellen ons in staat om onze oplossingen te verbeteren en onze klanten op een professionele manier te blijven helpen en ondersteunen.

De behoeften van onze klanten veranderen, de IT-infrastructuur wordt steeds complexer en bedrijfskritischer, dus is er dan behoefte aan de beste partner met een ruime branchekennis. Het MPP voorziet in die behoefte, onder andere doordat nu de partners gecertificeerd zijn op hun kennis, kunde op het gebied van de brancheoplossing, en hun implementatiemethodiek.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-29T07:22:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.