HP haalt viruswurger toch uit de ijskast

Dit artikel delen:

HP brengt zijn viruswurger toch uit. De software, ontwikkeld in de HP Labs te Bristol (Groot-Brittannië), beperkt de verspreiding van virussen en wormen. De wurger verschijnt begin 2005.

Eind augustus dit jaar werd bekend dat HP de software, die het in mei vorig jaar al aan de pers toonde, in de ijskast schoof. De opgegeven reden was dat het de computerproducent ontbrak aan middelen om het systeem te implementeren op Windows.
Dit zou liggen aan het feit dat HP geen toegang heeft tot de broncode van Microsofts marktdominante besturingssysteem. Dit obstakel is kennelijk overwonnen, want HP brengt de software begin komend jaar uit op zijn Proliant-servers en Procurve-netwerkapparatuur. Een uitvoering voor HP’s pc’s volgt later.
Het ’virus throttling’-systeem houdt de connecties die computers in een netwerk maken in de gaten. De software let daarbij op zowel het aantal verbindingen, of pogingen, binnen korte tijd als de doeladressen en het bereik daarvan. Indien bepaalde ingestelde grenzen worden overschreden, knijpt de software de verbindingen geleidelijk af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-01T13:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.