SAP-dienstverlener Magma is failliet

Dit artikel delen:
Failliet

SAP-dienstverlener Magma is bankroet. Het bedrijf met vestigingen in Geleen, Den Bosch en Capelle aan den IJssel richt zich voornamelijk op personeelszaken bij zorginstellingen en in het onderwijs. Het bedrijf heeft 102 mensen in dienst. Volgens de regionale omroep L1 heeft het bedrijf een schuld van 5,5 miljoen euro. Magma moest eerder al fors inkrimpen. Het bedrijf sloot vestigingen in Apeldoorn en Uithoorn. Dat kostte ongeveer veertig medewerkers hun baan.

De zaak is onder handen van curator Huppertz uit Maastricht. Volgens L1 onderzoekt de toezichthouder de mogelijkheden van een doorstart en worden de werkzaamheden doorgezet tot daar een besluit in is genomen.

Magma wisselde begin 2011 van algemeen directeur. Oprichter en mede-eigenaar Marc Suters trad toen terug. Hij werd vervangen door Peter Ouwens die de focus gericht op de zorg- en onderwijssector, terugkerende omzet en lange contracten moest voortzetten. Suters bleef als mede-eigenaar en commissaris aan het bedrijf verbonden. Ouwens maakte carrière binnen Shell en vervulde diverse directiefuncties bij Arinso International en PinkRoccade Public en HR Services.

Grote klanten

De directie bestaat verder uit financieel directeur en mede-oprichter Jack Vroomen en commercieel directeur Erwin Ummels. De drie directieleden en de teruggetreden directeur  zijn ieder voor een kwart eigenaar van het bedrijf.

Eind 2010 had het bedrijf bouwconcern BAM, de verzekeraars Delta Lloyd en Achmea en de Zeeuwse energieleverancier Delta op de klantenlijst staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-07T17:02:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.