Afas automatiseert Gelderse scholen

Dit artikel delen:

Afas ERP Software gaat bij drie Gelderse onderwijsinstellingen de personeels- en salarisadministratie automatiseren. Het betreft hier de Stichting Quadraam Gelderse Onderwijs Groep, de Alliantie Voortgezet Onderwijs voor Nijmegen en het Land van Maas en Waal en de Scholengroep Rijk van Nijmegen. Het gaat om in totaal 23 scholen waar 3700 docenten in dienst zijn. De softwareleverancier zet een integraal pakket in waarin functionaliteit voor personeelszaken, salarisverwerking, financiën en administratie is verwerkt.

Afas sleepte de opdracht binnen na een gezamenlijke Europese aanbesteding. Een van de eisen in de selectieprocedure was dat het nieuwe softwarepakket ondersteuning biedt voor zowel de personeelskostenplanning als het personeelsdossier dat functiemanagement ondersteunt. Ook dient het systeem een rapportagetool te bezitten die zowel in standaard- als in maatwerkrapportages voorziet. Daarnaast wensen de onderwijsinstellingen ondersteuning bij verzuimmanagement en de administratieve verwerking van in- en uitdiensttreding van personeel.

Voor de Alliantie en Rijk van Nijmegen is de overeenkomst op 1 september 2011 ingegaan. Voor Quadraam is dat pas op 1 september 2012. Het contract met de drie schoolbesturen loopt tot eind 2014, met een optie tot driemaal verlenging met één jaar.

Marktaandeel

De erp (enterprise resource planning)-leverancier beweert in de afgelopen twee jaar in de onderwijssector een marktaandeel van 10 procent te hebben verworven. Het is een relatief nieuwe markt voor Afas. Onderwijsinstellingen hebben sinds een paar jaar de keuze uit diverse pakketten van uiteenlopende partijen. Er is nog een wereld te winnen op het gebied van beschikbare managementinformatie en het door medewerkers elektronisch zelf regelen van personeelszaken via webportalen, aldus het bedrijf.

Behalve aan primair- en voortgezet onderwijs en ROC's levert Afas ook software aan administratiekantoren in het onderwijs. Zo heeft Concent onlangs gekozen voor de hrm/payroll-oplossing van Afas en voert de hiermee de loon- en personeelsadministratie voor al zijn klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-15T08:03:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.