SAP betaalt Oracle twintig miljoen dollar boete

Dit artikel delen:

SAP heeft van de rechtbank een boete gekregen van twintig miljoen dollar. SAP krijgt deze boete vanwege het schenden van auteursrechten van Oracle. De boete is aanzienlijk minder dan de boetes van 1,3 miljard dollar en 272 miljoen dollar die SAP eerder opgelgd heeft gekregen.

SAP kreeg deze boete omdat het bedrijf TomorrowNow, dat in 2005 in handen van de Duitse leverancier kwam, auteursrechten van Oracle heeft geschonden. Met de boete erkent SAP dat het illegaal software van Oracle in handen heeft gekregen. SAP moet Oracle moet nog wel een compensatie bedrag betalen. Daar gaan de partijen de komende tijd over onderhandelen.

Eerder vond de rechtbank in de Amerikaanse stad Oakland de boete van 1,3 miljard dollar voor SAP, vanwege het schenden van auteursrechten van Oracle, te hoog. Volgens de rechtbank heeft Oracle niet genoeg bewijs geleverd en was de oorspronkelijk boete van 272 miljoen dollar voldoende. Dat is nu naar twintig miljoen dollar bijgesteld.

Oracle zegt in een verklaring dat het nog steeds recht heeft op een hogere schadevergoeding, gezien de grootschalige diefstal en betrokkenheid van SAP-managers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-15T09:02:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.