SAP-huis Illumni gaat ongemerkt failliet

Directeur wist niets van faillissementsprocedure

Dit artikel delen:
Failliet

SAP-dienstverlener Illumni uit Heerlen is door de rechtbank van Maastricht failliet verklaard. Saillant detail is dat door een verhuizing van het bedrijf directeur Gerjan Schijlen niets wist van een faillissementsprocedure. Doordat er niemand in de rechtbank verscheen, sprak de rechter bij verstek het bankroet uit.

Op 24 juni 2011 is Illumni verhuisd van kasteel Vaeshartelt in Maastricht naar een pand in Heerlen. Het bedrijf zegt dat het huurcontract per 1 juli 2011 is opgezegd. Vanwege een huurachterstand van enkele duizenden euro's vroeg de verhuurder van Vaeshartelt, het bedrijf Ithaka, het faillissement van Illumni aan. Illumni ontkent overigens dat er een huurachterstand was.

De oproep voor de faillissementzitting is naar het oude adres in Maastricht gestuurd, waardoor de SAP-dienstverlener niet op de hoogte was van het naderende onheil. Volgens Illumni is de 'rode kaart' die bij een faillissementsaanvraag wordt opgestuurd, niet door de directeur of iemand van het personeel ondertekend, maar ontving de rechter wel de kaart met een handtekening er op. Illumni onderzoekt de handtekening en kijkt of er schadevergoeding geclaimd kan worden.

Onwetend en boos

Op de website van Illumni valt te lezen dat het bedrijf veertig medewerkers heeft, maar het personeelsbestand schijnt de afgelopen tijd te zijn geslonken naar ruim twintig. Mogelijk dat Illumni te ruim in een te duur pand zat en daarom naar Heerlen is verhuisd.

Directeur Gerjan Schijlen zegt niets te weten van de faillissementaanvraag. Hij zat volgens ondernemersplatform WijLimburg bij een klant toen zijn secretaresse hem belde met de mededeling dat zijn bedrijf failliet was. Volgens curator Rosbeek uit Maastricht was Schijlen onwetend over de faillissementsaanvraag en boos. Schijlen nam het bedrijf in 2008 over via een management buy-out. Illumni had volgens WijLimburg eind 2009 (het laatste gedeponeerde jaarverslag) een negatief eigen vermogen van bijna 140 duizend euro. De kortlopende schulden bedroegen bijna een miljoen. Schijlen heeft verzet aangetekend tegen het bankroet.

Magma IT Solutions

Illumni is niet de eerste Limburgse SAP-dienstverlener die failliet gaat. Onlangs viel ook het doek voor Magma IT Solutions. Dit bedrijf had vestigingen in Geleen, Den Bosch en Capelle aan den IJssel en had 102 mensen in dienst. De dienstverlener had een schuld van 5,5 miljoen euro. Magma moest eerder al fors inkrimpen. Het bedrijf sloot vestigingen in Apeldoorn en Uithoorn. Dat kostte ongeveer veertig medewerkers hun baan. Op 28 september 2011 maakte ict-dienstverlener Centric bekend dat het Magma IT Solutions had overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-29T10:52:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.