Afas wint aanbesteding van eigen gemeente

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Afas levert software voor personeelszaken en verloning aan de gemeente Leusden. Dat is tevens de vestigingsplaats van het softwarebedrijf. Het gaat om een gezamenlijke aanbesteding van de gemeenten Leusden, Scherpenzeel en Woudenberg. Die drie zelfstandige gemeenten, die geografisch gezien dicht bij elkaar liggen, kopen de software gezamenlijk in. De overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar. De leverancier wil niet zeggen wat de contractwaarde van de opdracht is.

De licentie omvat ongeveer vijfhonderd gebruikers. Ambtenaren hebben zelf inzicht in hun gegevens en kunnen digitaal verlof aanvragen en gegevens wijzigen. Dat moet de afdelingen voor personeelszaken tijdsbesparing opleveren.

Afas meldt: 'Op de aanschaf van nieuwe software kan een softwareleverancier bij overheidsinstanties weinig invloed uitoefenen. De keuze wordt gemaakt via een aanbestedingstraject waarbij gekeken wordt welke partij het best voldoet aan de selectiecriteria.' Afas kwam in de eindbeoordeling, waarbij prijs één van de beoordelingscomponenten was, naar voren als de economisch meest voordelige inschrijver. De aanbesteding is begeleid door Inkoop Bureau Midden Nederland (IBMN), een samenwerkingsverband tussen acht gemeenten.

Kijken in Almere

Voordat de gemeentensecratarissen van Leusden, Scherpenzeel en Woudenberg hun handtekening onder het contract zetten, bekeken ze de inzet van het softwarepakket bij de gemeente Almere.

Het softwarepakket Afas Profit HRM/Payroll wordt ook gebruikt door de gemeenten: Zoetermeer, Borssele, Scheemda, Heusden, Helmond, Purmerland, Woudrichem, Aalburg en Werkendam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-14T15:29:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.