Infor presenteert Twitter-ERP

Softwareconcern wil moderne gebruikerservaring zakelijke systemen

Dit artikel delen:
Twitter

Infor biedt klanten het vernieuwde softwareplatform Infor 10 aan waarmee gebruikers vanaf hun desktopcomputers, tablets en smartphones toegang krijgen tot hun bedrijfssoftware. De nieuwe gebruikersinterface Infor ION Workspace is ontwikkeld met behulp van social media-technieken. Meldingen in bedrijfsapplicaties kunnen bijvoorbeeld worden getweet naar een groep volgers. Het softwareconcern presenteerde zijn moderne aanpak tijdens de gebruikersbijeenkomst 'Infor on the Road' op de SS Rotterdam.

Veel erp-pakketten hebben een ouderwetse uitstraling. De schermen zien er bijna net zo uit als tien jaar terug. Om de kloof in gebruikerservaring te dichten tussen zakelijke oplossingen op het werk en de toepassingen, zoals Twitter, Facebook, Google en de mobiele apps die privé worden gebruikt, is een nieuwe softwarestrategie hard nodig. Dit benadrukte Kevin Samuelson, de pas benoemde financieel directeur, op de Benelux-gebruikersdag van Infor in Rotterdam.

Look and feel

Infor heeft besloten tot een softwarestrategie die gebruikers ook op de werkvloer de thuiservaring moet geven. De basis van deze Infor10-aanpak vormt, naast de nieuwe Workspace-gebruikersinterface, de Infor ION-suite, een middlewarelaag die op de achtergrond de bestaande toepassingen integreert en ook applicaties van andere bedrijven kan koppelen. Infor ION beschikt over een zakenmagazijn (een 'business vault'), een repository waar alle relevante zakelijke informatie is opgeslagen en kan worden doorgestuurd. 'Gebruikers kunnen terwijl ze in een toepassing zitten op hun scherm andere applicaties oproepen. De grenzen tussen applicaties vervangen', zegt Daan Snijders, vice president development bij Infor.

'Op basis van onze open, eventgedreven, servicegeoriënteerde architectuur laten we de erp-systemen twitteren', zegt hij. 'Het gaat dan om business events in applicaties die worden getweet naar een groep volgers. Dat tweeten gebeurt natuurlijk gecontroleerd op basis van autorisaties en rolgebaseerde workflows.'

Tweetdeck

De Infor ION Workspace biedt gebruikers op een enkel scherm een uniform beeld van alle relevante informatie. Dat geldt voor rolgebaseerde workflows, taken en alarmen, business intelligence-toepassingen, eventmanagement en collaboration tools.

Voor de gebruiker is op zijn scherm een soort tweetdeck zichtbaar met kolommen waar informatie uit allerlei systemen binnenkomt. Daar zitten wel beveiligingsfilters op, vult Massimo Capoccia, Computable-expert en senior director productmanagement bij Infor aan. 'Wij willen klanten geen schermen met talloze velden bieden, maar een met context verrijkte omgeving waarin additionele informatie eenvoudig oproepbaar is. Gebruikers hoeven niet in te loggen op allerlei systemen om zicht te krijgen op een probleem. Wij willen juist de benodigde informatie naar hen 'pushen'.'

Volgens Capoccia moeten bedrijven er rekening mee houden dat de aankomende generatie jonge werknemers verwacht te kunnen werken met zulke zakelijke systemen. 'Simpel, to the point met contextgedreven informatie. Bovendien willen medewerkers apparaatonafhankelijk kunnen werken. Dat ze bezig zijn in een toepassing op hun desktop, daarna op pad gaan om vervolgens onderweg verder te kunnen werken op hun tablet of smartphone.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-26T11:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.