Microsoft flirt met Peoplesoft-klanten

Dit artikel delen:

Microsoft probeert mee te liften op de overnamegolf van Oracle en Peoplesoft. In een e-mail aan Peoplesoft-klanten liet vice president Bill Veghte weten dat het nu een goede tijd is om te overwegen van erp-aanbieder te switchen of de bestaande banden met Microsoft-systemen en software aan te halen.

Dat meldt de Seattle Post Intelligencer (SPI), die de hand wist te leggen op de e-mail. “Oracle’s overname van Peoplesoft mag een stap voorwaarts zijn, maar moeilijke technologiebeslissingen liggen in het vooruitzicht”, aldus Veghte. Verder benadrukte de Microsoft-bestuurder het belang van een goed gedefinieerde lange-termijnvisie voor bedrijfsapplicaties in een onderneming. Daarnaast is het volgens Veghte belangrijk dat een leverancier dezelfde visie deelt, aldus de SPI.

Over het algemeen zal het succes van Microsofts charmeoffensief afhangen van de individuele situatie van Peoplesoft-klanten. Personen die hun Peoplesoft-applicaties op een IBM AS400-systeem draaien, zouden het meest open kunnen staan voor de boodschap van Microsoft. Het kan de vraag zijn of Oracle Peoplesoft-software blijft maken die draait op het systeem van concurrent IBM.

Summit Strategies-analist Dwigth Davis laat de SPI weten dat hij niet zeker weet of dit wel zo’n slimme zet is van Microsoft. “Ik snap dat het aantrekkelijk is om direct achter dat deel van de markt aan te gaan die niet onverdeeld profijt heeft van de Oracle-overname. Toch weet ik niet of deze e-mail wel zo vriendelijk zal worden ontvangen door Peoplesoft-klanten. Het kan een beetje te agressief overkomen, te snel op dit moment.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-22T10:07:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.