Unit4 stapt in Corporatie Cloud NCCW

Dit artikel delen:

Unit4 gaat nauw samenwerken met NCCW op het gebied van cloud computing. Daarbij neemt het softwarebedrijf een minderheidsbelang in de woningbouwautomatiseerder. Via de Corporatie Cloud van NCCW wil Unit4 bedrijfssoftware op abonnementsbasis aan corporaties leveren. Unit4 ziet in het cloudconcept van het Almeerse bedrijf een interessant nieuw afzetkanaal voor zijn financiële software, bi- en rapportageoplossingen en systemen voor personeels- en salarisadministratie.

Dat Unit4 Nccw in zijn geheel zou hebben willen overnemen, wordt door kringen in en rond het bedrijf ontkend. Gekozen is voor een partnership waarbij Unit4 in ruil voor een minderheidsbelang mee gaat doen aan het verder optuigen van de Corporatie Cloud van NCCW. Via dit innovatieve vastgoedplatform kunnen corporaties hun processen vanuit meerdere systemen via webservices in één gebruikersinterface afhandelen. De primaire bedrijfssystemen BIS en First van NCCW draaien in deze cloud, aangevuld met oplossingen van partners. Cordys levert een business process management-product dat als een integratietool de verschillende toepassingen bij elkaar brengt.

Afzetkanaal

Softwareleverancier Unit4 beschouwt de corporatiebranche als een nieuwe afzetmarkt voor de talloze pakketten die het in huis heeft. Het beschikt over diverse financiële (management)pakketten, zoals Coda en Decade Financials, personeels- en salarissystemen en bi- en rapportagetoepassingen. Die worden in de Corporatie Cloud gebracht en kunnen op abonnementbasis worden verhuurd aan klanten. Of Unit4 ook met de software van Cordys wil werken als orchestratielaag is overigens nog onduidelijk.

Onbekend belang

NCCW is de grootste automatiseerder op de corporatiemarkt. Bij het bedrijf werken ruim 260 mensen. Het bedrijf biedt naast primaire bedrijfssoftware en cloud computing extra diensten aan, zoals uitbesteding, narrow casting en detachering. Het realiseerde in 2010 een omzet van 34,7 miljoen en een winst van 946.000 euro (na aftrek van een investering van drie miljoen in de Corporatie Cloud). Hoe groot het belang is dat Unit4 neemt in NCCW is nog onbekend. De transactie wordt naar verwachting ergens in de komende weken of maanden afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-04T11:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.