Exact-top weer op sterkte gebracht

Dit artikel delen:

Exact Holding uit Delft legt de benoeming van drie nieuwe commissarissen in januari voor aan de aandeelhoudersvergadering. De commissarisen op hun beurt breiden de directieraad uit met drie nieuwe directeuren.

Erik van de Merwe, voormalig voorzitter van Fortis Bank Nederland is voorgedragen als commissaris van Exact. Daarnaast zijn voor benoeming in de Raad van Commissarissen voorgedragen de heren Bonnier en De Boer.
De directieraad wordt ook met drie leden versterkt. Rajesh Patel (thans al vice-president Exact International) en Jim Kent (vice-president Exact North America) hadden al een hoge functie in de onderneming. De derde directeur is Eelco van der Enden, voorheen verantwoordelijk voor financiën bij Getronics. Hij zal optreden als chief financial officer van Exact Holding.
Daarmee lijkt een einde gekomen aan de onenigheid in de top van de Delftse onderneming. Afgelopen september stapten ceo en mede-oprichter Lucas Brentjes en cfo Bert Groenewegen op na een “fundamenteel verschil van inzicht” over de besturing van het bedrijf. Dat verschil van inzicht werd manifest na de terugkeer op het bedrijf van Eduard Hagens, mede-oprichter en mede-ceo van Exact.
Binnen enkele weken na diens terugkeer van een wereldreis van tien maanden stond het bedrijf figuurlijk in brand. Ook de complete Raad van Commissarissen, bestaand uit vier man: de heren Van de Boom, De Bièvre, Van Heijningen Nanninga en Schonis, hield het voor gezien en wenste zich alleen nog bezig te houden met een zoektocht naar vervangers. Die zoektocht is nu dus met succes afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-29T09:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.