Brink Groep neemt Ibis-tak CTB over

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Brink Groep in Leidschendam heeft de Ibis-activiteiten van CTB ICT Bouw uit Ede overgenomen. Ibis is het calculatiesysteem van Brink voor de bouw- en vastgoedmarkt. CTB verkocht de afgelopen achttien jaar het pakket in licentie voor de uitvoerende bouwbedrijven. Brink neemt deze activiteiten inclusief klanten over van CTB. Er gaat geen personeel over. CTB stootte in augustus ook al zijn Microsoft Dynamics NAV-activiteiten af aan partner 4PS.

Brink en CTB waren in de markt parallel actief met het verkopen van het calculatiepakket Ibis. Brink bedient aannemers uit het mkb en grote concerns, zoals Heijmans en Volker Wessels, vastgoedbedrijven, woningcorporaties, gemeenten en adviesbureaus. CTB verkocht het pakket in licentie aan kleinere aannemerijen.

Volumes

CTB verkocht jaren geleden een eigen bedrijfsinformatiesysteem en calculatiesoftware aan aannemers uit het mkb. Nadat het overstapte naar een standaardpakket van Microsoft (Microsoft Dynamics NAV van 4PS) koos CTB ervoor om daar als calculatieoplossing het Ibis-pakket van Brink tegenaan te hangen. Nadat 4PS dit jaar het licentiecontract opzegde en de NAV-activiteiten overnam van CTB, besloot ook Brink de samenwerking te evalueren. 'Nu het model met 4PS en Ibis was losgelaten, vroegen wij ons af wat nog de toegevoegde waarde zou zijn van de samenwerking met CTB', zegt Jeroen van de Laar, businessunitmanager bij Brink. 'In goed overleg zijn we overeengekomen dat Brink de Ibis-activiteiten en onderhoudscontracten van CTB overneemt. Het gaat om zo'n vierhonderd klanten met circa achthonderd gebruikers.'

Daarbij speelde mee dat CTB in de slecht draaiende bouwwereld moeite had om het aantal Ibis-klanten te laten groeien. Brink kan, doordat het bedrijf zich volledig kan richten op het eigen product, makkelijker 'volumes uit de markt halen', stelt Van de Laar. 'Onze Ibis-omzet is de laatste jaren juist met 10 tot 15 procent gegroeid. Aannemers hebben in deze lastige tijden behoefte aan calculatiesoftware. Ze moeten aan veel meer aanbestedingen meedoen en dus meer bestekken maken, om dezelfde omzet te kunnen binnen halen.' Brink bedient momenteel 1800 klanten met 18.000 gebruikers.

Concentreren

CTB lijkt zich door de moeilijke omstandigheden in de bouwmarkt te willen concentreren op de activiteiten waar het van oudsher sterk in is: het leveren van oplossingen op het gebied van salarisadministratie en personeelsinformatie. Het bedrijf zegt actief te blijven in de bouwnijverheid met software voor planning (ASTA Powerproject), personeelszaken en salarisverwerking (Cobra), relatiebeheer (op basis van Microsoft CRM) en CTB Projectportaal (op basis van Microsoft Sharepoint). Daarnaast is het bedrijf actief als salarisverwerker voor de uitzendbranche.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-16T14:37:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.