Prodware-geld geïnvesteerd in Groot-Brittannië en Duitsland

Qurius stoot België en Spanje af

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Qurius draagt zijn Belgische en Spaanse activiteiten over aan Prodware. Beide bedrijven werkten al samen en Prodware is de grootste aandeelhouder van Qurius. Qurius ontvangt drie miljoen euro voor de transactie. Een deel daarvan wordt geïnvesteerd in de Britse en Duitse activiteiten. Tevens wordt met het geld de netto schuldenlast verminderd.

Met het afstoten van België en Spanje lijken beide partijen een geografische verdeling te hebben gemaakt. Het Franse Prodware versterkt zijn positie in België en Spanje en krijgt zo meer grip op Zuidwest-Europa, Het Nederlandse Qurius versterkt zich in Groot-Brittannië en Duitsland en wordt dus sterker in Noordwest-Europa. Qurius beschikt verder nog over kantoren in Centraal-Europa (Oostenrijk en Tsjechië).

Integratie

Bij Qurius België werken 32 mensen. Deze vestiging wordt samengevoegd met Prodware België. In de eerste drie kwartalen van 2011 zette dit Qurius-onderdeel 2,9 miljoen euro om. Dit onderdeel bedient meer dan vijftig klanten in distributie en afvalbeheer, recycling en ledenorganisaties. Bij Qurius Spanje werken 116 mensen. Daar was de omzet in de eerste negen maanden 7,6 miljoen euro. Dit onderdeel bedient klanten in sectoren als industrie, handel/distributie en professionele dienstverlening. Prodware betrekt direct de overgenomen Qurius-onderdelen bij zijn marketingactiviteiten.

De algemeen directeur van Qurius Spanje (Jose Maria Sanchez) en de algemeen directeur Qurius België (Jan Druppel) blijven leidinggeven aan de respectievelijke dochterondernemingen. Mark Loeys, manager van Prodware België, wordt business development director van Qurius Prodware België.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-17T09:27:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.