Van Meijel integreert BPM-module Progress

Den Ouden Groep nieuwe klant Metacom

Dit artikel delen:

Van Meijel Automatisering uit Emmeloord gaat de business process management (bpm)-oplossing van Progress integreren in zijn applicatieplatform. Metacom, het bedrijfsinformatiepakket voor bouwbedrijven, is de eerste toepassing die deze Openedge bpm-technologie oplossing integreert. Door de bpm-software in te bouwen verwacht Van Meijel sneller wijzigingen in applicaties en processen door te kunnen voeren.

Van Meijel is van oudsher al een applicatiepartner van Progress Software, leverancier van het ontwikkelplatform Openedge. Het bedrijf zegt de Openedge bpm-technologie te willen gebruiken vanwege de vraag naar systemen die bedrijfsprocessen in een snel veranderende omgeving ondersteunen. Met de bpm-oplossing verwacht Van Meijel op een eenvoudige en goedkopere manier wijzigingen in applicaties en processen door te kunnen voeren.

'De markt is bijzonder dynamisch en onze klanten moeten snel kunnen reageren op veranderingen. Zeker in de bouwsector is dat erg belangrijk, aangezien we hier te maken hebben met een complexe keten van toeleveranciers en klanten', aldus algemeen directeur Frans van Meijel.

Progress kocht in 2010 het bedrijf Savvion, leverancier van business process management-software, om zijn portfolio te versterken.

Den Ouden Groep

Metacom is een op het Progress-platform gebaseerd geïntegreerd bedrijfsinformatiesysteem dat bouwprocessen ondersteunt en zorgt voor integratie met alle andere facetten, zoals salarisadministratie. Recent startte de Den Ouden Groep BV, een bouwbedrijf uit Schijndel, met de implementatie van dit enterprise resource planning (erp)-systeem. Metacom ondersteunt alle bedrijfsactiviteiten van Den Ouden, met uitzondering van de productie-aansturing van bodemverbeteraars als compost, potgrond en meststoffen. Daarvoor bedenkt Van Meijel nog een oplossing, mogelijk met behulp van de bpm-module.

Den Ouden implementeert Metacom in fases. Eerst worden de financiële administratie, het projectmanagement van de grond-, weg- en waterbouwactiviteiten en het documentbeheer ingezet. Die toepassingen moeten 1 januari 2012 opgeleverd worden. In de tweede fase komen de bouwplaatsautomatisering en de koppeling met boordcomputers voor de voertuigen aan bod. Tenslotte worden de data van de weegbruggen en het salarisverwerkingssysteem Polaris geïntegreerd. Met behulp van rapportagetools heeft Den Ouden dagelijks inzicht in de bedrijfs- en projectresultaten. Uiteindelijk zullen bij Den Ouden Groep ongeveer 65 van de bijna tweehonderd medewerkers met het systeem aan de slag gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-21T13:22:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.