Plm-leverancier UGS koopt Tecnomatix

Dit artikel delen:

De voormalige EDS-dochter UGS neemt Tecnomatix Technologies uit Israel over. Deze firma ontwikkelt en verkoopt industriële procesbeheersoftware.

Met de overname is een bedrag van circa 228 miljoen dollar gemoeid. UGS (voorheen Unigraphics) beschouwt de overname van Tecnomatix Technologies als een verruiming van zijn product lifecycle management-softwareaanbod. Het Israëlische Tecnomatix levert industriële processoftware (manufacturing process management software) voor het ondersteunen van ontwerp, simulatie en uitvoering van productieprocessen en het bieden van inzicht op de voortgang van activiteiten op de werkvloer.

 

Met behulp van Tecnomatix's hulpmiddelpakket Cape (Computer-Aided Production Engineering) kunnen industriële ontwikkelaars gezamenlijk werken aan de ontwikkeling van een product of opzetten van een productieproces. De software wordt met name gebruikt door bedrijven uit de automobielindustrie, elektronica en lucht- en ruimtevaart. Beide bedrijven werkten sinds 2002 reeds met elkaar samen.

UGS maakte tot begin 2004 deel uit van EDS. In maart van dat jaar verkocht de automatiseerder zijn plm-divisie voor 2,05 miljard dollar aan een consortium van drie investeerders: Bain Capital, Silver Lake Partners en Warburg Pincus. De omzet van UGS ligt na de eerste drie kwartalen in 2004 op 724,7 miljoen dollar, een stijging van 15 procent vergeleken met een jaar geleden.

 

Ook Tecnomatix ziet na drie moeizame jaren zijn opbrengsten weer toenemen. In het derde kwartaal van 2004 zag het zijn omzet met 20,4 procent groeien tot 73,5 miljoen dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-05T15:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.