VNSG stelt innovatie centraal op SAP-congres

Gebruikersdagen keren terug naar Maastricht

Dit artikel delen:

Het jaarcongres van de Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) staat in 2012 in het teken van nieuwe oplossingen en nieuwe tijden. Dat zijn de hoofdthema's die aan bod komen op het VNSG-congres dat op 12 en 13 april 2012 plaatsvindt in Maastricht. Op het VNSG-congres buigen vakgenoten zich over de vraag wat de mogelijkheden zijn van de technologische innovaties binnen de SAP-wereld.

Tonnie van der Horst, voorzitter van zowel de VNSG als van het internationale netwerk SUGEN (SAP User Group Executive Network) stelt dat binnen SAP de vakgebieden mobiliteit (Sybase Unwired Platform), analyse en in-memory (HANA) de onderwerpen zijn die de ict-industrie zullen veranderen.

Van der Horst: 'Ict zal samen met de business de vraag moeten beantwoorden wat er allemaal mogelijk is met deze technologische innovaties. De voordelen van nieuwe oplossingen worden pas echt zichtbaar in nieuwe bedrijfsprocessen en nieuwe bedrijfsmodellen. Zo ontstaan nieuwe tijden.'

Co-ceo van SAP, Jim Hagemann Snabe, is een van de hoofdsprekers tijdens het congres.'

Nieuw bestuurslid

De VNSG heeft ook een nieuw bestuurslid benoemd. Conny van der Geest van de Universiteit Leiden wordt bestuurslid internationale samenwerking. In die rol vertegenwoordigt zij ook de VNSG binnen de internationale gebruikersgroep SUGEN.

Van der Geest is manager functioneel ict-beheer bij de Universiteit van Leiden en bestuurt het ict-team waarin ze naast SAP ook verantwoordelijk is voor het cms en identity management. In haar huidige rol als plaatsvervangend directeur bedrijfsvoering is ze samen met afdelingshoofden verantwoordelijk voor het FSSC en de Dienst Archiefzaken.

Van der Geest volgt Henny Claessens van de Universiteit Maastricht op. Claessens treedt na twee bestuurstermijnen van in totaal zes jaar terug.

VNSG

De Vereniging Nederlandstalige SAP gebruikers (VNSG) ondersteunt sinds 1988 Nederlandse en Vlaamse gebruikers van SAP-software. De vereniging heeft dertig focusgroepen, een eigen website, een magazine en diverse nieuwsbrieven. Ook worden themadagen, bijeenkomsten en een jaarlijks congres georganiseerd. Wereldwijd is de VNSG de oudste SAP-gebruikersvereniging. Met negenhonderd aangesloten organisaties heeft de VNSG procentueel het grootste aantal leden ter wereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-29T11:38:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.