Hoofd bedrijfsvoering uni Leiden bestuurt VNSG

Dit artikel delen:

De Vereniging voor Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) heeft Conny van der Geest (52) benoemd tot bestuurslid internationale samenwerking. Van der Geest is plaatsvervangend directeur bedrijfsvoering van de Universiteit Leiden. De manager functioneel beheer geeft leiding aan een ict-team waarbij ze verantwoordelijk is voor SAP, cms en identity management. Van der Geest vertegenwoordigt de VNSG binnen de internationale gebruikersvereniging SUGEN (SAP User Group Executive Network).

Haar aandachtsgebieden zijn onder andere het licentiemodel, overdracht van kennis en ontwikkelingen rondom SAP HANA (High Performance Analytic Appliance), stelt de VNSG in een toelichting op de benoeming.

Van der Geest is plaatsvervangend directeur bedrijfsvoering van de universiteit Leiden en samen met de afdelingshoofden, verantwoordelijk voor het FSSC (Financieel Shared Service Centre) en de Dienst Archiefzaken. In 2009 was ze verantwoordelijk voor de implementatie van het FSSC. Daarvoor heeft ze zich als manager SAP vanuit de gebruikersorganisatie beziggehouden met verandertrajecten rondom e-procurement, e-finance en eHRM.

Het nieuwe bestuurslid: 'Mijn kennis en ervaring op het gebied van SAP heb ik met name opgedaan binnen de gebruikersorganisatie. Daardoor weet ik goed wat de behoeftes zijn bij deze groep en hoe deze omgaat met veranderingen.'

Spagaat

Volgens Van der Geest bevinden gebruikers zich voortdurend in een spagaat, omdat ze vanuit alle belangen zowel moeten zorgen voor een solide SAP-omgeving als ook mee moeten gaan met de nieuwste ontwikkelingen. 'Niet iedere organisatie en niet alle gebruikers hebben wat dat betreft het zelfde tempo. Het is belangrijk dat bij de invoering van nieuwe technologie steeds helder is wat hiervan de bijdrage is aan de doelstellingen van een organisatie. Of het nu gaat om licentiemodellen of de roadmap voor SAP HANA, ik wil me er sterk voor maken dat SAP altijd duidelijk laat zien hoe keuzes tot stand komen.'

Van der Geest volgt Henny Claessens van de Universiteit Maastricht op. Claessens treedt na twee bestuurstermijnen van in totaal zes jaar terug.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gefeliciteerd, Conny! Je hebt het ver geschopt binnen de universiteit. Zie ik je op onze reünie van de Floraschool?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-30T10:00:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.