BMC Software doet bod op Calendra

Dit artikel delen:

Met de overname van Calendra verruimt BMC Software zijn aanbod van producten voor identiteitsbeheer. Calendra is een privé-onderneming die op internettechnologie gebaseerde bedrijfssoftware voor identiteitsbeheer produceert.


BMC Software koopt alle aandelen van Calendra voor ongeveer 33 miljoen dollar in contanten. Naar verwachting zal de overname nog in januari 2005 rond zijn.

Door de overname wil BMC Software een geïntegreerde portfolio van ‘Identity Management’-oplossingen aanbieden, inclusief zakelijke contactgegevens (particulier en commercieel), workflow, telefooncentralebeheer en beheer van andere persoonsgegevens. Bovendien kan BMC Software door deze overname zijn aanbod op het gebied van bsm (business service management) verder verbeteren.

 

Door de technologie van Calendra te integreren in het eigen aanbod, komt er volgens BMC Software een einde aan de integratieproblemen waarmee klanten vaak te maken krijgen wanneer ze losse componenten van verschillende bedrijven aanschaffen. De architectuur van de gecombineerde oplossing werkt met ’identity services’. Klanten kunnen hierdoor op een gemakkelijke manier functies aanpassen aan hun specifieke bedrijfsprocessen met behulp van een Java-ontwikkeltool. Zodra de overname is afgerond, gaat BMC Software die geïntegreerde technologie op de markt brengen.

Calendra’s hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. De onderneming heeft meer dan tweehonderd klanten en vijf miljoen gebruikers over de hele wereld. Het klantenbestand bevat zowel midden- en kleinbedrijven als grote ondernemingen.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-14T14:30:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.