'Unit4 sluit 2011 af met recordmaand'

Dit artikel delen:
Award

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 verwacht het fiscale jaar 2011 af te sluiten met een omzetgroei van bijna acht procent. Financieel directeur Edwin van Leeuwen stelt dat december 2011 een recordmaand was waarin de omzet ruim verdrievoudigde ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Dat meldt het bedrijf een maand voor de definitieve bekendmaking van de jaarcijfers over 2011.

De financieel directeur merkt dat klanten voorzichtig zijn en waarschuwt aandeelhouders dat door de opkomst van software als webdienst de licentieopbrengsten over een langere periode worden uitgesmeerd.

Van Leeuwen stelt dat de resultaten in de Verenigde Staten, Azië, Zweden, Noorwegen en de Benelux het sterkste waren. Spanje bleef achter bij de verwachtingen.

Het bedrijf meldt dat naast de opkomst van bedrijfssoftware als webdienst de licentieverkoop van lokaal geïnstalleerde (on premise) software ook nog steeds groeit.

Presentatie jaarcijfers 2011

De omzet over heel 2011 moet uitkomen op ongeveer 455 miljoen euro (2010 421,8). Dat is een groei van bijna acht procent. Op 21 februari 2012 maakt de bedrijfssoftwareleverancier zijn definitieve resultaten over 2011 bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-16T11:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.