Axon Olympus zet Belgisch Codit in bij BizTalk

Dit artikel delen:
Handen schudden

Het Nederlandse Axon Olympus uit Culemborg en het Belgische Codit uit Gent zijn een verregaande samenwerking aangegaan. Beide partijen zijn actief als Microsoft-dienstverlener. Door gezamenlijk beheerdiensten op het gebied van BizTalk aan te bieden verwachten beide bedrijven hun klanten beter te kunnen bedienen. Ook gaan Axon Olympus en Codit samen nieuwe diensten ontwikkelen.

Volgens Sean MacGillavry, directeur bij Axon Olympus, is het beheer van BizTalk vaak een ondergeschoven kindje. Bij veel it-organisaties die met middleware-omgevingen werken, wordt BizTalk-beheer meestal binnen het applicatiebeheer meegenomen, terwijl het juist specifieke aandacht vereist, stelt hij. Axon Olympus is al actief met een aparte business unit voor dit type beheer, maar dan met advies en ondersteuning. Het bedrijf gaat nu klanten in het kader van de samenwerking de operationele beheeractiviteiten van Codit aanbieden. Voor het Belgische Codit biedt de samenwerking de kans om ook in Nederland voet aan de grond te zetten.

Het gaat niet om een overname of een fusie, benadrukt een woordvoerder. De beheerdiensten van BizTalk biedt Axon Olympus onder eigen naam aan. De servicedesk is van Codit, maar werkzaamheden voor klanten van Axon geeft de desk door aan Axon. Verder willen beide bedrijven kennis delen bij het opzetten van nieuwe producten en diensten. Het intellectueel eigendom ervan blijft bij de partijen die het ontwikkeld hebben.

Verstevigen

De krachtenbundeling is ingegeven door de aankondiging van Microsoft om de komende jaren grote veranderingen in zijn Enterprise-productportfolio door te voeren, ingegeven door de groei van cloud computing. Beide bedrijven verwachten hierdoor een grotere vraag naar beheer- en integratieoplossingen. Stijn Degrieck, algemeen directeur van Codit, denkt dat door de strategische samenwerking de posities van beide bedrijven als specialistische partijen voor integratie op het Microsoft-platform kan worden verstevigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-18T11:49:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.