NCCW en Cordys verlengen cloudcontract

Dit artikel delen:
Handen schudden

Woningbouwautomatiseerder Nccw en bpm-specialist Cordys hebben hun samenwerking met een jaar verlengd. Het gaat om een exclusief contract voor de corporatiebranche. Er deden geruchten de ronde dat de relatie op springen stond, maar beide partijen ontkennen dit met klem. Volgens Nccw werken er inmiddels zeventien corporaties met het Corporatie Cloud-platform.

'Wij zetten vol in op de Corporatie Cloud met het Cordys-platform', stelt Wibo Pollmann, algemeen directeur Nccw. 'We hebben inmiddels al zeventien woningcorporaties als klant. Deze maand leveren wij het reparatieverzoekenproces op dat via de cloud voor corporaties aanzienlijke kostenbesparingen kan opleveren.' Dat er geruchten in de markt circuleerden over een op handen zijnde breuk tussen Nccw en Cordys doet Pollmann af als 'onzin van angstige concurrenten'.

Procesgericht

Sinds begin 2010 bieden Nccw en bpm-softwareleverancier Cordys klanten een cloud computing platform met een business process management (bpm)-laag. Deze laag is gebaseerd op het Business Operations Platform (BOP) van Cordys. Via dit vastgoedplatform kunnen corporaties hun processen vanuit meerdere systemen via webservices in één geïntegreerde gebruikersinterface afhandelen. De twee applicatiesilo's BIS en First Housing van Nccw maken deel uit van dit procesgerichte platform, evenals applicaties van partners.

Voor Nccw is de Corporatie Cloud een belangrijke strategische keuze waarin het bedrijf de afgelopen jaren een aantal miljoenen euro in heeft geïnvesteerd. Het was voor softwarebedrijf Unit4 aanleiding om afgelopen najaar als minderheidsaandeelhouder (49 procent) in te stappen. Jos Andeweg, lid raad van bestuur, zegt dat het doel van de investering is om via de Nccw-cloud producten van Unit4 in de woningbouwsector te verkopen. De software van Cordys beschouwt hij als een aanvulling op de producten van Unit4. 'Binnenkort gaan we om de tafel zitten met Jan Baan van Cordys om kennis te maken.'

Goedkoper

Nccw stelt dat woningcorporaties via de Corporatie Cloud beter kunnen samenwerken met alle betrokken partijen in de keten. Zelfbedieningsapplicaties in de cloud kunnen nu gemakkelijk aan backofficesystemen worden gekoppeld. Hierdoor kunnen eindgebruikers bijvoorbeeld zelf een inspectie inplannen bij de aannemer. Een ander voorbeeld is dat de woningcorporatie up-to-date blijft bij de afhandeling van een claim door een verzekeraar, aldus het ict-bedrijf voor de woningbouwsector.

Volgens Lex Janssen, directeur/bestuurder van Woningstichting Wageningen, een van de Corporatie Cloud-klanten, zijn de voordelen lagere kosten, hogere klantwaardering, continue procesmeting en eenvoudige procesaanpassing. Hans de Visser, marketing directeur bij Cordys, spreekt van een toenemend enthousiasme onder corporaties voor de cloudoplossing. 'In een tijd van financiële druk willen organisaties een efficiëntere bedrijfsvoering en betere dienstverlening.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-31T11:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.