Managed hosting door True

Unit4 regelt herfinanciering van 150 miljoen euro

 

Unit4

Nederlands softwareleverancier Unit4 heeft samen met de banken ABN Amro, ING en Rabobank het bedrijf geherfinancierd. Het softwarehuis sloot een overeenkomst ter waarde van 150 miljoen euro met een aanvullende optie van dertig miljoen euro. Deze kapitaalinjectie vervangt de eerdere financiering van 105 miljoen euro.

Unit4 gaat de extra financiële middelen inzetten om de financiële kracht van het bedrijf te verhogen, het verder te laten groeien en om dividend uit te keren in de toekomst. De afgelopen jaren heeft Unit4 naast de verplichte aflossingen de eerdere financiering gedeeltelijk kunnen inlossen, waardoor er een nieuwe financiering van het bedrijf mogelijk werd. Door de huidige lage rente wist Unit4 een beduidend hogere financiering af te spreken dan eerder. De 105 miljoen euro die het softwarehuis eerder kreeg, zou in het eerste kwartaal van 2013 terugbetaald moeten worden.

De totale herfinanciering bestaat uit een lening en twee doorlopende kredietfaciliteiten en zal worden gebruikt voor de herfinanciering van bestaande schulden, overnames, algemene bedrijfsdoeleinden en werkkapitaal. De nieuwe financiering is voor drie jaar vastgelegd met twee opties om met één jaar te verlengen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4376037). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×