Callataÿ & Wouters komt in handen van Sopra

Dit artikel delen:
Handen schudden

Het Franse automatiseringshuis Sopra neemt het Belgische Callataÿ & Wouters over. Dit bedrijf uit Brussel levert het banksysteem Thaler aan onder andere ASR Bank en de Rabobank. Dit product wordt samengevoegd met de betaalsoftwaresuite Evolan van Sopra. Het Franse bedrijf heeft de ambitie om via overnames een grote Europese leverancier van financiële software te worden. Sopra nam in 2011 al Delta Informatique over en kocht recent de Engelse werkmaatschappij van Tieto over.

Bij Callatay & Wouters, opgericht in 1983, werken zeshonderd man (omzet tachtig miljoen euro). Het bedrijf bedient met zijn Thaler-systeem vooral internationaal opererende banken als Rabobank, BNP Paribas,Commonwealth Bank of Australia en Crédit Agricole.

De Sopra Group is al vanaf 1968 actief. Er werken dertienduizend man bij de Parijse automatiseerder die vorig jaar een miljard euro omzet realiseerde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-17T15:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.