SG haalt eerste klant binnen voor Tobias/AX

Dit artikel delen:

Woningstichting Den Helder heeft na een selectietraject gekozen voor het pakket Tobias/AX van SG Automatisering als nieuw primair informatiesysteem. Voor SG uit Emmen is de woningcorporatie uit de kop van Noord-Holland de eerste , volledig nieuwe, klant die het binnenhaalt voor het op Microsoft Dynamics AX gebaseerde systeem. Tobias/AX is de opvolger van het op Progress gebaseerde Tobias-informatiesysteem van SG. Deze oplossing wordt de komende jaren uitgefaseerd.

Woningstichting Den Helder (11.000 vhe = verhuurbare eenheden) zocht naar een nieuw primair informatiesysteem als opvolger van het huidige pakket Wocas/x van Centric dat uit de markt gaat. De keuze viel op de Tobias/AX-suite van SG Automatisering, onderdeel van de Duitse Aareon Group. Adviesbureau HC&H Consultants begeleidde het selectietraject.

SG zegt dat dit contract een belangrijke mijlpaal is, omdat het hier geen bestaande klant betreft, maar een nieuwe relatie. Er is nog een andere corporatie die gekozen heeft voor de Tobias AX/suite, Bouwvereniging Harlingen, maar dat was al een bestaande Tobias-klant.

De open architectuur is een belangrijke reden waarom Woningstichting Den Helder koos voor SG Tobias/AX. Daarnaast wordt als reden genoemd dat de ruim dertigjarige ervaring van SG terug te zien is in de functionaliteit en geïntegreerdheid van het nieuwe product, aldus de corporatie-automatiseerder.

Koppelingen

Woningstichting Den Helder wil op 1 december van dit jaar de complete SG-oplossing in gebruiknemen. De software wordt gekoppeld aan het Metacom-pakket van Van Meijel Automatisering (en partner Viadata voor de mobiele oplossing ) waarmee Woningonderhoud Den Helder werkt voor onderhoudsplanning en calculatie. Dit is een verzelfstandigde dochteronderneming. Naast Woningonderhoud Den Helder zijn er nog het aannemingsbedrijf Dozy (werkt ook met Van Meijel) en het Schildersbedrijf (heeft voor Handsoft van Gilde Software gekozen). HC&H Consultants was ook al begeleider bij de softwareselectietrajecten van deze onderdelen van de Woningstichting Den Helder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-27T11:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.