Temenos staakt fusiegesprek met Misys

Dit artikel delen:

Het Zwitserse financiële softwarebedrijf Temenos ziet af van een fusie met de Britse concurrent Misys. Beide bedrijven kondigden in februari een voorgenomen fusie aan, maar sindsdien hebben zich diverse durfkapitalisten gemeld met belangstelling om Misys over te nemen. Daaronder bevindt zich ook Valueact, de grootste aandeelhouder van Misys.

Temenos stelt in een verklaring dat het bedrijf niet tot overeenstemming kon komen met de aandeelhouders van Misys. Het Zwitserse softwarebedrijf zegt teleurgesteld te zijn over het afketsen van de fusie. Temenos gaat op zoek naar andere mogelijke fusie- of overnamekandidaten die een aanvulling kunnen betekenen op het eigen portfolio.

Het vlaggenschip van Temenos (opgericht in 1993) is het pakket T24 voor banken. Temenos bereikte in 2010 een omzet van 338 miljoen euro en telt ruim zeshonderd medewerkers.

Misys (gestart in 1979, omzet 2010: 431 miljoen euro, elfhonderd medewerkers) is vooral sterk in transactiegerichte backofficesystemen; Bankfusion is de bekendste oplossing. Na het afblazen van de fusie met Temenos is het voor het bedrijf afwachten geblazen. Van de Amerikaanse durfkapitalist Vista Equity Partners ligt een bod van 1,9 miljoen dollar op tafel. De combinatie CVC Capital Partners en Valueact Capital heeft gemeld ook belangstelling te hebben in een overname en moet uiterlijk begin april met een bod komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-16T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.