Itineris neemt Crimson Oak Consulting over

Dit artikel delen:
Handen schudden

Itineris, de Belgische softwareleverancier van nutsoplossingen, neemt het Amerikaanse Crimson Oak Consulting over. Dat bedrijf uit Marietta, Georgia levert klantinformatiesystemen aan energie- en waterbedrijven. Itineris verwacht zijn eigen bredere Microsoft Dynamics AX-pakket Umaxtm nu ook via Crimson Oak aan Noord-Amerikaanse bedrijven te kunnen slijten. Itineris uit Deurle is ook in Nederland actief. Vanuit een kantoor in Oosterhout bedient het klanten als Eneco en Delta.

De overname is een eerste stap binnen de nieuwe groeistrategie van Itineris. Ongeveer zes maanden geleden investeerden algemeen directeur Edgard Vermeersch en PMV (ParticipatieMaatschappij Vlaanderen) 4,5 miljoen euro in Iternis om de groei van het bedrijf te ondersteunen. Door de overname van Crimson Oak Consulting zegt Itineris een stevige voet aan de grond in de Noord-Amerikaanse nutswereld te krijgen. De softwareleverancier stelt dat er kansen liggen voor het verkopen van de flexibele en geïntegreerde pakket Umaxtm (voorheen Itineris utility solution), dat is gecertificeerd voor Microsoft Dynamics AX 2012.

Crimson Oak Consulting heeft zijn naam na de overname veranderd in Itineris en is actief in de Verenigde Staten en Canada. Itineris verwacht in de loop van 2012 nog een tweede overname en/of een strategische alliantie aan te kondigen.

Itineris werd in 2003 opgericht door Edgard Vermeersch. De standaardsoftwareleverancier bedient klanten als Eneco, Delta, E.On, VMW, EDF en Trianel. Er werken zo'n tweehonderd mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-21T09:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.