Misys accepteert bod Vista Equity Partners

Dit artikel delen:
Handen schudden

Misys, de Engelse leverancier van bancaire software, heeft het bod van 2,01 miljard dollar van Vista Equity Partners geaccepteerd. Eerder bood de Amerikaanse durfkapitalist nog 1,9 miljard dollar. De aandeelhouders Schroder Investment Management en Threadneedle Asset Management steunen het bod. Maar de grootste aandeelhoudervan Misys, Valueact Capital, heeft nog niet ingestemd. Die zou samen met CVC Capital Partners een eigen bod overwegen.

Directielid Tom Kilroy heeft klanten van Misys laten weten niet te verwachten dat het bod van Misys wordt overtroffen. Uiterlijk begin april moet Valueact laten weten of het toch nog een serieuze poging wil doen het bedrijf over te nemen. Vista heeft al laten weten de activiteiten van Misys te willen combineren met Turaz, de nieuwe naam van de door de investeerder overgenomen Kondor-divisie van informatieconcern Thompson Reuters. Het Britse Turaz levert software voor 'trade en risk management'.

Rond Misys is de afgelopen maanden een overnamestrijd uitgebroken. In eerste instantie wilde het bedrijf fuseren met het Zwitserse Temenos. Maar die branchegenoot trok zich terug nadat eerst Vista Equity Partners zich als potentiële koper meldde en vervolgens Valueact met CVC.

Belangstelling

Misys (gestart in 1979, omzet gebroken boekjaar 2010: 431 miljoen euro, 1100 medewerkers) staat al enige tijd op allerlei wenslijstjes. In 2011 ketste een overnamepoging van het Amerikaanse Fidelity af. De softwareleverancier is vooral sterk in transactiegerichte backofficesystemen; Bankfusion is de bekendste oplossing. De nieuwe bestuursvoorzitter Kilroy is de opvolger van Mike Lawrie, die na de bekendmaking van de voorgenomen fusie met Temenos overstapte naar CSC waar hij tot 'president' en ceo is benoemd. In Nederland opereert Misys met een verkoopkantoor vanuit Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-23T10:01:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.