Atos host logistiek informatiesysteem Portbase

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Atos gaat het nieuwe Port Community System (PCS) van Portbase hosten. Dit bedrijf regelt de uitwisseling van alle logistieke informatie in de havens van Rotterdam en Amsterdam. Atos stelt systemen beschikbaar waarop PCS gaat draaien en doet het technische beheer van onderliggende platformen als Oracle, Java en Tibco als managed service. De overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar.

Via het havenoverstijgende Port Community System van Portbase krijgen bedrijven in de logistieke keten van de haven toegang tot een uitgebreid aanbod van intelligente diensten voor een efficiënte uitwisseling van informatie, zowel onderling als met overheden. In het kader van het Open Up-veranderprogramma, waarbij Portbase zich richt op de ontwikkeling van een service oriented enterprise-raamwerk voor zijn organisatie, is besloten een nieuw PCS te ontwikkelen. Dit komt in de plaats van het huidige Port Community System en biedt ruimte aan een reeks nieuw te ontwikkelen zakelijke applicaties.

Meegroeien met ambities

Voor de hosting van de noodzakelijke hardware- en systeeminfrastructuur, zoals het databasemanagementsysteem en de Tibco Enterprise Servicebus, doet Portbase een beroep op Atos als serviceleverancier. ‘Hun dienstverlening sluit het beste aan op de criteria die we aan een hostingpartner stellen', zegt Portbase-coo Erik Verhagen. ‘We willen dat een leverancier de continuïteit van de infrastructuur waarborgt met een 24x7 beschikbaarheid en flexibiliteit biedt voor een snelle time-to-market. Bovendien zorgt Atos ervoor dat de dienstverlening kan meegroeien met onze ambities en nieuwe ontwikkelingen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-27T11:54:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.