Unit4 start kennisportaal amateurclubs KNVB

Dit artikel delen:
goal

Automatiseerder Unit4 opent een kennisportaal voor amateurverenigingen in het voetbal. Via dit online portaal hebben bestuurders van 3300 amateurclubs toegang tot informatie die hen helpt hun club beter te leiden. Het bedrijf uit Sliedrecht is dit initiatief gestart als partner van de Knvb. Doel is de informatievoorziening tussen de bestuurders en de voetbalbond te verbeteren.

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 sloot in 2010 een vierjarig contract met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (Knvb). Het bedrijf adviseert de bond over verbetering van de informatievoorziening tussen amateurverenigingen en de Knvb. De overeenkomst duurt tot en met het WK Voetbal van 2014. Unit4 levert ict-advies in ruil voor reclame-uitingen in stadions en rondom publicaties van de KNVB.

Het kennisportaal is een nieuw initiatief in het kader van de sponsorovereenkomst. Het biedt toegang tot relevante informatie voor verenigingsbestuurders om hun club beter te besturen. Volgens Jeroen Philippi, marketingmanager Benelux bij Unit4 geeft goede informatie bestuurders van amateurverenigingen handvatten om hun club gezond te behouden. Die informatie bestaat uit onder meer kennisdocumenten, videoverslagen en aankondigingen van evenementen. Het Unit4-portaal is te vinden op: http://bestuurders.voetbal.nl/kennisportaal.

Hulp

De Knvb wil het bestuurlijke niveau van het Nederlandse amateurvoetbal professionaliseren en het besturen van een amateurvereniging gemakkelijker maken. Daarbij wil de voetbalbond ict-hulpmiddelen ter beschikking stellen en kennisuitwisselingsevenementen organiseren. Unit4 speelt hierbij een ondersteunende rol en heeft bijvoorbeeld al Knvb Bestuurderscongressen georganiseerd en kennisdagen waar clubbestuurders elkaar treffen en informatie uitwisselen. Ook loopt er het online programma ‘Bepaal Je Ambitie' dat verenigingen helpt met het analyseren van de club en het bepalen en nastreven van haar ambities.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-16T08:04:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.