Micros Systems neemt Torex over

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse softwarebedrijf Micros Systems neemt zijn Engelse branchegenoot Torex over, leverancier van kassasystemen en betaalterminals aan winkels en benzinestations. Micros, dat met zijn pakket Fidelio wereldwijd marktleider is in de horeca en de toeristische sector, wil met de overname zijn positie op de Europese markt versterken. Micros betaalt circa 114,5 miljoen pond contant en neemt een schuld van 48 miljoen pond over. Torex heeft ook een vestiging in Nederland, waar zo'n 140 mensen werken.

Of Torex zijn naam behoudt is nog onduidelijk. Een woordvoerster van Torex in Nederland vertelt dat de voorgenomen overname bovendien in een aantal landen nog moet worden goedgekeurd door de lokale mededingingsautoriteiten.

Volgens de zegsvrouw biedt de overname voor Torex kansen door de wereldwijde dekking van Micros en het bredere portfolio dat beide bedrijven na de overname klanten kunnen aanbieden. Beide partijen zijn complementair aan elkaar. Daar waar in Nederland Torex sterk is in kassasystemen voor de detailhandel levert Micros voornamelijk software aan de horeca en het toerisme. Micros doet dit in Nederland via distributeur Van Hessen.

Micros zegt wereldwijd marktleider te zijn op het gebied van 'hospitality software'. Het levert het pakket Fidelio aan restaurants, fast-food aanbieders, hotels en motels, casino's, cruiseschepen en andere amusementsbedrijven. Er bestaat wel een overlap in activiteiten - Micros levert ook software aan winkels en Torex verkoopt kassasystemen aan de horeca - maar die is geografisch beperkt. De grootste concurrent van Micros is Infor-dochter Softbrands.

C&A

Micros beschikt over een personeelsbestand van 4900 medewerkers. Het bedrijf realiseerde in het gebroken boekjaar 2011 een omzet van een miljard dollar met een winst van 158,4 miljoen dollar.

Torex heeft kantoren in Groot-Brittannië, Duitsland, België, Scandinavië, de Verenigde Staten en Nederland. Er werken 1150 mensen bij de Britse automatiseerder. Torex haalde begin dit jaar nog een grote opdracht binnen van kledingwinkelketen C&A. Het bedrijf mag kassasystemen in vijftienhonderd C&A-winkels in negentien Europese landen installeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-01T17:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.